Âsum: rabarbercake

  

Âsum | mefrouw

https://mefrouw.nl/2015/07/11/asum/


Benodigdheden:
– paar stengels rabarber

– 4 eieren

– 200 gram roomboter

– 200 gram rietsuiker ( eventueel kun je ook nog een gedeelte vervangen door vanillesuiker)

– maïzena

– 200 gr bloem 

– 1 theelepel bakpoeder 

– snufje zout 


Bereidingswijze:
– verwarm de oven voor op 160 graden 

– vet een cakeblik in met boter 

– was de rabarber en snijd in stukjes van ongeveer 1 cm

– roer wat suiker en maïzena door de rabarber

– klop de boter luchtig in de keukenmachine 

– voeg de overige ingrediënten, behalve de rabarber toe en mix het geheel tot een luchtig beslag

– spatel de rabarber door het beslag

– stort het beslag in het cakeblik

– bak het geheel in het midden van de oven in ongeveer 50 à 60 minuten gaar

– controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken als deze schoon eruit komt is de cake gaar

– haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op een rooster en laat verder afkoelen
  

Een heerlijke fris zure zomercake aldus het testpannel! 

MR  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s