Âsum | mefrouw
https://mefrouw.nl/2015/07/11/asum/
Benodigdheden:
– tuinboontjes
– scheutje melk
– ui
– knoflook
– biologische diepvries doperwtjes
– 500 gram stoomkrieltjes
– makreel
– peper
– zout
– olijfolie
– kruidenboterkruiden
Bereidingswijze:
– stoom de aardappeltjes volgens de verpakking
– dop de tuinboontjes en was ze goed. Zet ze onderwater in een pan en doe er een scheutje melk bij en wat zout kook ze afhankelijk van de grote 10 minuten. Kook de doperwten ongeveer 7 minuten mee
– snijd de ui fijn
– maak de makreel schoon en verwijder alle graatjes
– giet de boontjes af en doe wat olijfolie in de pan en doe de ui erbij en laat de ui glazig worden. Regelmatig roeren. Het laatste minuutje kan de knoflook geperst worden en ook worden meegebakken
– maak het bord in laagjes op eerst de aardappeltjes door de helft strooi hier nog wat zeezout en peper over heen en wat kruidenboterkruiden. Dan het bonenmengsel en als laatste wat makreelfilet
Verse Nederlandse tuinboontjes zijn ongeveer zes weken per jaar verkrijgbaar, van half juni tot augustus. Extra van genieten dus!
MR

