Things to buy: shopper

Vanaf 1 januari 2016 is er een verbod op gratis plastic tassen in Nederland.

Dit sluit aan bij de verplichting van de Europese Unie aan alle lidstaten, om het gebruik van plastic tassen te verminderen. Het doel van deze regel is om zwerfvuil op straat en in de zee tegen te gaan en om een verspilling van grondstoffen te voorkomen.

In Nederland verbruiken we jaarlijks 3 miljard plastic tassen! Wat neerkomt op ongeveer 170 tasjes per persoon per jaar. Een deel hiervan belandt in de afvalbak, een ander deel eindigt als zwerfafval. Plastictasjes staan dan ook op nummer drie in de top tien van de plasticsoep!

De Rijksoverheid wil vooral het bewustzijn van consumenten vergroten. Het verbod op gratis plastic tassen kan bijdragen aan duurzaam gedrag, bijvoorbeeld door plastic tassen vaker te recyclen of door een eigen tas te gebruiken.

mefrouw juicht dit verbod van harte toe en daarom vanaf vandaag in things to buy een prachtige shopper van oude postzakken.

MR & FR

Advertentie

2 gedachtes over “Things to buy: shopper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s