Woensdagmiddag DIY: Fortunes without cookies

  

Met oud en nieuw, om twaalf uur precies, proosten we met champagne. We kussen elkaar en wensen iedereen, de allerbeste wensen toe! Het leek me een leuk idee om voor dit jaar fortunes cookies te bakken met mooie zelf bedachte wensen. 

Gelukskoekjes bakken is geen sinecure, een typisch gevalletje van oefening baart kunst. Ik had een aantal blogs gelezen en de beste tips die daarin stonden waren, dat je flink moest oefenen. De beste tip die ik je kan geven is kijk een paar keer een filmpje op YouTube misschien dat je er dan beter uitkomt met de vorm dan bij mij het geval was. Ik heb het filmpje pas achteraf opgezocht. Dus niet één koekje is gaan lijken op de beoogde vorm. We hebben wel een hele leuke middag gehad. Finn en ik hadden grappige en diepzinnig wensen verzonnen en bovendien was de smaak heerlijk dus niemand vond het erg om de mislukte vormen op te eten. 

Benodigdheden: 

– schaar

– papier

– stift

– cupcake bakblik 

– bakplaat met bakpapier 

– kopje 

– alle ingrediënten van het recept 

Werkwijze: 

– kijk een aantal keer  een filmpje op YouTube 

– knip strookjes papier uit, schrijf daar een mooie wens op en vouw de papiertjes dubbel

– maak het beslag volgens het recept

– maak de koekjes volgens het filmpje 

Recept:

– 3 eiwitten

– snufje zout

– 45 gram gesmolten boter
– 60 gram havermeel

– 60 gram amandelmeel

– 1,5 theelepel maizena

– 20 gram vanillesuiker

– 1 knijp honing

– 1 theelepels kaneel

– 10 gram vanille-extract

– 20 gram water

Bereidingswijze:

– zet alles klaar

– verhit de oven voor op 150°C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Teken er twee rondjes op van een doorsnede van 6 à 7 centimeter

– klop de eiwitten met het zout tot het stevig is maar niet stijf

– mix vervolgens de overige ingrediënten door het eiwitmengsel. Blijf kloppen tot je een glad beslag hebt. Het beslag moet niet te vloeibaar zijn maar het moet wel makkelijk van je lepel aflopen. Kijk goed naar het filmpje om te zien hoe het er ongeveer uit moet zien

– doe wat kokosolie op het bakpapier en maak nu twee koekjes. Gebruik per koekje ongeveer 1 afgestreken eetlepel beslag, hoe dikker ze zijn hoe moeilijker je ze kunt vouwen. Zorg ook dat de koekjes overal even dik zijn

– bak ze nu in de oven tot de randjes bruin worden, zo’n 5 tot 10 minuten

– en dan nu het “moment suprême” : haal eerst één koekje los met een spatel. Draai deze om, leg er een papiertje op, vouw het koekje dubbel en buig het koekje over de rand van een kopje. Laat het gelukskoekje afkoelen in de muffinvorm en ga snel door met de volgende. De koekjes moeten namelijk nog warm zijn als je ze buigt

– herhaal dit tot dat al het beslag op is

Op de foto onze best gelukte 😊
  

Mocht je geen zin hebben in eindeloos oefenen en het gewoon op safe willen spelen dan staan er op ons pinterestbord van mefrouw, oud & nieuw nog een paar andere simpelere DIY projecten maar ook andere vormen van fortunes maar dan zonder cookies.

MR

Advertentie

Een gedachte over “Woensdagmiddag DIY: Fortunes without cookies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s