O&N

  
Ik sta in de sportschool. Mijn spullen liggen klaar, en ik ben me aan het voorbereiden voor een lesje pump. Twee oudere dames in de zaal maken zich klaar voor het einde van 2015 en het begin van 2016. “Is het jaar alweer bijna om. Wat een jaar was het…..”. Zo begint de ene dame. “Ja, het klimaat is helemaal anders”‘ is het antwoord van de andere dame.  Samen gaan ze het jaar door, de ellende rondom de aanslagen in Parijs, de vluchtelingen. Alles passeert de revue. Het zijn voornamelijk nare dingen. Oudejaarsdag een dag van terugkijken, en dag van reflectie.

Persoonlijk houd ik niet van het feest oud en nieuw. Ik weet niet wat het is…. Maar toch, de sentimentele trut als ik ben, is oudejaarsdag voor mij een dag van reflectie en ben ik altijd lichtelijk emotioneel. 2015 het jaar waarin ik mijn vaste baan kreeg. 2015 het jaar waarin mijn dochter steeds beter leert praten. 2015 het jaar waarin mefrouw het levenslicht ziet. 2015 het jaar waarin ik me, opnieuw, bewust wordt van mijn eigen kracht. 2015 het jaar waarin geduld een nieuwe betekenis krijgt. 2015 het jaar waarin ik bewust geniet van de kleine dingen in het leven. 2015 het jaar waarin ik eindelijk naar Barcelona ga. 2015 het jaar waarin de liefde op de proef wordt gesteld. 2015 het jaar waarin de liefde ijzersterk blijkt te zijn. 2015 het jaar van hoop, angst, geluk en liefde. 2015 een veel bewogen jaar.

Oudejaarsdag een dag van kijken naar de toekomst. Wat zal er gebeuren aankomend jaar? Zal ik de 10 km binnen het uur lopen? Ga ik een nieuwe droom waarmaken? hoe zal het gaan met ieders gezondheid, zal iedereen sterker worden fysiek en mentaal? Hoe zal mijn dochter zich ontwikkelen, en hoe zullen mijn andere dierbaren zich ontwikkelen? 2016 het jaar van een vrij leven, waarin de kleine dingen het belangrijkste zullen zijn? Ik hoop het met heel mijn hart.

Tomorrow is the first blank page of a 365 page book.
Write a good one.

-Brad Paisley

mefrouw wenst iedereen een goede jaarwisseling. Ik hoop dat iedereen voorzichtig zal zijn.
ER

Een gedachte over “O&N

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s