Fijne dag van


Elke dag is wel een speciale dag van.
Een Nationale en/of Internationale. Eren we prominente mensen. Herdenken we gebeurtenissen uit onze geschiedenis. Een gedenkdag van belangrijke uitvindingen. Een themadag of week. Een dag om aandacht te vragen voor een bepaalde ziekte soms ten behoeve van onderzoek. Een dag om een taboe te doorbreken. Religieuze feestdagen. Een gekke dag, een nutteloze of een persoonlijk dag. Zo is er altijd wel een dag van.

Wij schrijven dagelijks over onderwerpen die ons inspireren en zulke dagen hebben vaak inspirerende onderwerpen. Dus hier een kleine trowback!

5 september was het bijvoorbeeld duurzame dinsdag. Hierdoor zijn we ruimschoots geïnspireerd wat uiteindelijk resulteert in de opening van onze eco-webshop over 11 dagen.
Maandag was het de internationale dag tegen migraine of je dit nu inspiratie kan noemen weet ik niet maar er overgeschreven hebben we wel. Maar vandaag, 13 september wordt er wel heel veel aandacht gevraagd voor zeer verschillende aangelegenheden.

  1. Zo gedenken we Roald Dahl en mefrouw maakt graag gebruik van zijn wijze uitspraken!
  2. Het is vandaag ook Nationale pindadag. Pinda’s worden vaak gebruikt in recepten maar af en toe ook in een leuk DIY. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze birdfeeder?
  3. Chocolade heeft aan vandaag ook haar eigen Internationale dag. Het beste excuus om toe geven aan je guilty pleasure. In dit geval chocolade pepernoten, als jij ze ook al gespot hebt.
  4. En vandaag vieren we massaal het bestaan van de fortune cookies. Deze hoopvolle koekjes hebben wij ooit al eens getracht te maken en/of dat nou een geslaagde poging was?
  5. In de wachtkamer hoorde ik vandaag dat het appelplukdag was, maar die waaien met deze storm vanzelf wel uit de bomen.

And last but not least is het de dag van het positieve denken. Ik zit midden in mijn revalidatietraject. Daar ben je erg bezig met denken en soms lukt dat gewoon eventjes niet zo goed. Dan probeer ik deze fantastische simpele mindfulness oefening toe te passen.

“Til je mondhoeken één millimeter omhoog.”

Bemerk wat voor effect er optreed in je lijf en hoofd dan lukt het (positieve) denken vaak vanzelf ook weer.

Wat voor dag het het ook is,

Have a good one!

Liefs MR

Advertentie

2 gedachtes over “Fijne dag van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s