About books and reading: De verbeelding boekchallenge -update punt 12-

  

Een boek waarin eten centraal staat.
De Verbeelding Bookchallenge 2016 blijft me bezig houden, zeker nu zomaar ongezocht de twaalfde uitdaging op mijn pad kwam. Ik had het al mee genomen uit de bieb, voordat ik wist dat ik daarmee weer een punt kon verdienen.

 
“Liefde Is Lavendel Blauw” van de succesvolle auteur Bridget Asher is een prachtige roman over verlies en rouwverwerking; over liefde, verlangen, hoop en een nieuw begin. Het verhaal speelt zich af in de Provence en de schrijfster reisde daar samen met haar gezin naar toe om research te plegen. Veel van de gebeurtenissen uit het boek zijn dan ook gebaseerd op voorvallen die ze zelf hebben meegemaakt, maar het is duidelijk geen waargebeurd verhaal.
Het is een boek met veel verschillende verhalen, waarin het familiehuis van Heidi, de hoofdpersoon, een belangrijke rol speelt. En eten natuurlijk. 

Na de dood van haar man heeft Heidi haar zintuigen uitgeschakeld. Zo voelt ze minder en dus lijdt ze minder. “Als haar zintuigen terugkomen, is smaak een van de sterkste waarvan ze zich bewust is.” Zo verwoordt de schrijfster het zelf in haar gids voor de lezer.
Heidi vindt haar smaak terug tijdens een familiediner en daarmee ook de lust om te leven. Met de verschillende recepten, die de schrijfster her en der bijeen gesprokkeld heeft, kun je dit zo dicht mogelijk benaderen.

Maar op bijna elke bladzijde spat de liefde voor eten en koken ervan af. In de beschrijvingen van: haar ontmoeting met Henry, de pogingen van haar moeder om de juiste cake te bakken en hoe vanzelfsprekend haar nichtje het ambacht leert van Veronique een oude vriendin van de familie.
Achterin het boek staan een aantal vragen en stellingen, wat het ook zeer geschikt maakt voor bijvoorbeeld een leesclub. Kortom een boek om op verschillende niveaus van te watertanden!

Groet SH

  
Oorspronkelijke titel

The Provence Cure For The Brokenhearted

BANTAM BOOKS, New York

Copyright 2011 by Bridget Asher

Vertaling Wytske Roodbergen

Copyright Nederlands taalgebied 2012 by 

The House of Books

ISBN 978 90 443 3384

Advertentie

3 gedachtes over “About books and reading: De verbeelding boekchallenge -update punt 12-

  1. boeken over de Provence zijn haast altijd de moeite waard, als ze je het landschap laten proeven, en de zon laten voelen. De rtijm en de rozemarijn krijg je er dan vanzelf bij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s