Vrijheid

Vandaag is het Bevrijdingsdag. Ik sta stil bij onze vrijheid. Ik ben me er enorm van bewust dat ik van geluk mag spreken. Vrijheid is op deze wereld, schrijnend genoeg, niet vanzelfsprekend. Ik voel me bevoorrecht dat ik vrijheid ken, zoals ik deze ken. En toch…. Ik voel me kwetsbaar; zal mijn dochter dezelfde vrijheid kennen die ik ken. Zal zij opgroeien in vrijheid? 

Het is aan ons. Wij moeten er alles aan doen, wat in onze macht ligt, om onze vrijheid door te geven. 


“It’s in your hands to create a better world for all who live in it”.

– Nelson Mandela

ER

Advertentie

5 gedachtes over “Vrijheid

  1. Ek het in ’n land van onderdrukking grootgeword en ’n hele pad gestap saam met medelandgenote om ook vry te word,vry van onderdrukking en ook vry om nie meer as onderdrukker beskou te word nie.Dis ’n lang sielkundige stryd en groot voorreg om te beleef.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s