About books and reading: Bloed in de polder

Van 3 tot en met 19 juni zijn het de weken van het spannende boek. Met bovenstaande titel als thema. Je kunt er alle kanten mee op, maar

zelf heb ik gekozen voor een ouwetje uit 1992 .

“Smilla’s gevoel voor sneeuw” , was de grote doorbraak voor de Deense schrijver Peter Høeg en het is mede dankzij de uitstekende vertaling van Gerard Cruys ,die hier een werkbeurs van de Stichting Fonds voor de Letteren voor kreeg, een feest om te lezen. 

Af en toe kreeg ik het gevoel een nieuwe taal te leren.

Het heet het relaas van een buitenstaander te zijn ,maar ik vind Smilla juist heel erg betrokken bij de dood van haar buurjongetje. Ze gaat tot het uiterste. En we krijgen ook een goed beeld van haar drijfveren om het waarom te onderzoeken. 

De auteur studeerde literatuur wetenschap en was oa. reiziger, alpinist en schipper. Al deze aspecten van zijn leven keren in het boek terug en juist dat maakt het interessant. Het is als actie – psychologische- en literaire thriller, voor ieder wat wils. 

Het is zelfs verfilmd!

Maar allen die het niks lijkt, raad ik aan om naar de boekhandel te gaan. Daar wordt volgens “Margriet” (het lijfblad van mijn moeder) groots uitgepakt. En bij aankoop van €12,50 aan Nederlandstalige boeken, krijg je het geschenkboek “Vector” van Simon de Waal cadeau.

Kijk anders op spannendeboekenweken

Het kan nog!

Groet SH

NB. Oorspronkelijke titel: Froken Smillas fornemmelse for sne. 

Copyright Nederlandse vertaling 1994 Gerard Cruys en J. M. Meulenhof bv, Amsterdam

ISBN 90 417 1041 8 NUGI 301
》Ik las de Rainbow Pocket van Uitgeverij Maarten Muntinga bv, Amsterdam

Advertentie

Een gedachte over “About books and reading: Bloed in de polder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s