Het regent, het regent

.

Door de extreme regen van de afgelopen weken hebben wij op het bedrijf regelmatig te kampen met waterschade, wateroverlast, waterballet, last van het water en kinderen die ziek worden van het water.

De eerste extreme avond stond de hele benedenverdieping blank, de afvoerputdeksels lagen meters ver, een zwaar waterballet, fijn waterzuigen, maar het was dweilen met de kraan open. In gangen kwamen hele tegels van het systeemplafond naar beneden omdat sommige verbindingspunten van de leidingen het niet hielden. Lekke dakkoepels, dus vele emmers door het hele pand om het water op te vangen.

Een aantal dagen later hadden we een schoolreisje in huis van 23 kinderen, waarvan er 17 ziek zijn geworden. Oeps, toch niet van het eten? Bezorgde telefoontjes en mailtjes van ouders. Nee, niet van het eten… Collega belt wat rond, met Rijkswaterstaat en Wetterskip Fryslân. Nee, zij doen geen metingen van het water aan onze steiger, dat is geen officieel zwemwater, maar ze kunnen ons wel het volgende vertellen. Door de extreme regenval, kon de riolering het niet aan en is het water uit de putten over de kade gestroomd en is het water besmet geraakt met de ecoli- bacterie. Oftewel de kinderen hebben in poepwater gezwommen…. En daar kun je goed ziek van worden.

Weer een paar dagen later met weer hevige buien, plassen water in . Mijn collega had die avond bardienst, even geholpen met opruimen, daarna samen gezellig biertje op t terras gedaan. Daarna lopen we al keuvelend naar de receptie om af te sluiten, liggen er plasjes water in de gang, ja hoor daar ook al lekkage. “Maar hoe dan? Waar komt dat water vandaan?” We besluiten een kijkje te nemen. Samen staan we op ladders om de doordrenkte tegels van het plafond te verwijderen, maar het zit vast. Ik duw, ruk en scheur eraan, maar het lukt niet. Ik besluit toch maar even de decoupeerzaag te pakken. Het is natuurlijk helemaal niet leuk al die waterschade. Maar wij hebben toch de grootste lol staande op de ladders om half drie ’s nachts.

Vrijdagavond weer regen, gelukkig had ik een helder moment, even checken of de dames van de schoonmaak wel alle dakkoepels hebben dicht gedaan. Ik was net op tijd, want er stonden er zes open.

Maar wat ben ik blij dat het zonnetje weer schijnt!

FR

Advertentie

2 gedachtes over “Het regent, het regent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s