#Airfryerfans: geroosterde amandelen

“Hé Mam, dat zijn de lekkerste noten van de hele wereld” zegt Finn als hij het zakje met amandelen ziet liggen die ik heb gekocht. “die had juf ook en die mochten we proeven”.

Gelukkig maar dat hij dit de lekkerste noten van de hele wereld vindt, want het idee was om ze te roosteren in de Airfryer. Als je deze bij de notenboer op de markt koopt zijn ze heerlijk maar druipen vaak van het vet. Daarom vandaag op yummy sunday, een gezondere variant van geroosterde amandelen.

Ingrediënten:

– 150 gram amandelen met en/of zonder vlies

– eetlepel olijf olie 

– zeezout

– takje verse rozemarijn

Werkwijze:

– verwarm de Airfryer voor op 180 graden 

– doe de amandelen in een schaaltje en vermeng dit met de olie

– ris de rozemarijnblaadjes van het takje en hak deze grof. Meng dit door de amandelen

– strooi er ook wat zout over

– knip een bakpapiertje op maat voor het Airfryer mandje en leg de amandelen erin

– bak ze nu voor 3 minuutjes 

– hussel de nootjes door elkaar

– bak ze voor nog 2 minuutjes af

– laat geroosterde amandelen afkoelen

Easy peasy en (als je geen notenallergie hebt) super healthy! 

Liefs mefrouw 

4 gedachtes over “#Airfryerfans: geroosterde amandelen

Plaats een reactie