Quote of the Friday: Bruno Mars

September, dit jaar de absolute maand om te trouwen. Elk koppel pakt het op hun eigen manier aan. Het ene stel  pakt het groots aan, een ander koppel heeft een ietwat kleinere bruiloft, weer een andere verloofd stel geeft elkaar het jawoord in Spanje. 

Ik ben een echte romanticus en ik heb altijd willen trouwen. Het leek me zo romantisch, totdat ik op een bruiloft was en deze droom volledig uiteen spatte. De romantiek was geregisseerd. Dat opende mijn ogen. Ik ging nadenken en besefte me dat er ook een zakelijk aspect zit aan trouwen. Trouw je in gescheidenheid van goederen, of gooien we alles op een bult. Wat is wijsheid? Er is ook een redelijke kans dat wij bij die 33,33333333 en oneindig drie achter de komma horen waarvan het huwelijk zal stranden. Op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek vind ik dit nummer en dan rekenen ze de flitsscheidingen nog niet eens mee. In mijn optiek kun je dan beter nu voor elkaar zorgen, nu je elkaar nog lief hebt en nu je nog het beste met elkaar voor hebt, want stel dat, misschien of ooit. Niet zo romantisch maar misschien wel realistisch. 

Ik kijk naar mijn prachtige vriendin en hear aanstaande vrouw: “Wat zijn ze mooi en wat is hun liefde mooi. Wat een prachtige ceremonie en wat een geweldig feest”,  schiet het door mijn hoofd.  In mijn hoofd dwaal ik af naar een te gekke bruiloft van een andere vriendin: “Mooie bruid, mooie man, prachtig versierde tuin, goede muziek, lieve vrienden, en een tante die niet van de dansvloer is te slaan”. Ik krijg weer een lach op mijn gezicht. Mijn gedachten dwalen af naar alle andere bruiloften waar ik ben geweest: een vriendin die zingt voor het pas getrouwde stel. Een geweldig feest voor alle lieve vrienden op een boot, een heel weekend lang. Een internationale bruiloft, waar de liefde vanaf spat, op een unieke locatie, met overheerlijke red velvet cupcakes. En een bruiloft in het verschiet: in Spanje, met alle dierbaren, sereen en idyllisch, met een knallend einde. Het is niet aan mij om te bepalen wat een mooie of goede bruiloft is. Daar draait het niet om. Het gaat erom dat het jouw bruiloft is, hoe jij het wilt, maar bovenstaande herinneringen doen mij weer heel voorzichtig dromen van mijn bruiloft op het strand aan een helder blauwe zee. 

“Who cares baby, I think I wanna marry you”.

-Bruno Mars

Bruno Mars, een ode aan al mijn lieve vrienden die hebben gedroomd en hun jawoord hebben gegeven of gaan geven. Bruno Mars een ode aan de liefde.

ER

Advertentie

5 gedachtes over “Quote of the Friday: Bruno Mars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s