Quote of the Friday: Grolsch

image

“Vakmanschap is meesterschap.”
– Grolsch –

Mijn buurman kijkt me aan met een schuin oog. “Wat ben je nou weer aan t maken?”
Ik ben weer fijn aan t fröbelen. “Dit? Dit wordt prachtig! Hier kan ik straks al mijn oorbellen in hangen.” Glunder ik. Ik heb t bloedheet, ik haal mijn handen open, maar ik ben helemaal in mijn element.

Een paar weken geleden ben ik naar de rommelmarkt geweest, daar vond ik een spiegel met een mooie lijst en nog zoveel meer fantastische rommel. Mijn metgezel loopt alvast met een stapel spellen en de spiegel terug naar de auto. Blijkbaar vindt hij het lastig om zijn voeten op te tillen, hij struikelt en gaat languit op z’n plaat.
Ik kom even later bij de auto en zie hem met een bebloede hand. “O nee mijn spiegel!! Wat zonde!!! Uhm…gaat t goed?” Ik geef hem een flesje water en een zakdoekje, zodat hij de wond kan spoelen. Maar o nee meneer moet naar de EHBO, want het doet echt heel erg veel pijn volgens hem. Het valt allemaal wel mee, probeer ik hem gerust te stellen. Het is een schaafwond met wat kleine steentjes erin, niet zo piepen. Hij moet blij zijn dat hij niet in de scherven terecht is gekomen. Nou ja vooruit, op naar de EHBO. Spoelen, verbinden en klaar. De hele terugrit in de auto heb ik een klaagzang moeten aanhoren, het doet zo’n pijn! ’s Avonds krijg ik een foto. Zijn hand in een plastic zak om te douchen, leek hem wel verstandig. Aanstellen is ook vakmanschap en hij weet dat meesterlijk uit te voeren.

Maar ik kom thuis met een bebloede lege lijst. Jammer… Maar mijn hersens gaan meteen kraken. Wat kan ik er nog meer mee doen? Al gauw heb ik wat bedacht, de vlinder waar mijn oorbellen nu aan zitten valt steeds om, oorbellen vallen op de grond en nat achter de kast, waar ik dan niet bij kan. Al met al een grote ergenis. En ik wilde toch al zoiets gaan maken. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan zie ik het ook echt voor me. Ik weet dan vaak ook al hoe ik het moet maken. Mijn buurman kon zich er geen enkele voorstelling van maken, toen ik met het kippengaas in de weer was.

Ik ben superblij met het resultaat. Knap werk! Al zeg ik het zelf.

FR

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s