Yummy sunday: bloemkoolbroodjes

“Mmmmm het is zo lang geleden dat ik een broodje hamburger heb gegeten. Mam, dit is het allerlekkerste wat je ooooooit gemaakt hebt!”

Ik bedank Rens, voor deze genereuze complimenten want dit recept van deze bloemkoolbroodjes is van haar.
Je kan er alle kanten mee op, ze zijn zo zonder iets lekker maar je kunt ze ook beleggen met wat je maar wilt en je krijgt op deze manier toch je portie groentes binnen!
Ook zijn ze ideaal om te preppen want je kunt ze in een luchtdichte trommel een dag of vijf bewaren perfect voor in je lunchtrommel.

Ingrediënten:
⁃ ongeveer 450 gram bloemkoolroosjes
⁃ 2 eieren
⁃ 100 gram havermeel
⁃ 1 theelepel komijn
⁃ 1/2 theelepel zout

Werkwijze:
⁃ verwarm de oven voor op 200 graden
⁃ beleg de bakplaat met een bakpapiertje
⁃ maak de bloemkool schoon en maal het fijn in de keukenmachine (ik gebruik kant en klare bloemkoolrijst) maal het niet te fijn want dan wordt het waterig
⁃ kluts de eieren in een ruime kom samen met het zout luchtig
⁃ doe nu de overige ingrediënten erbij en roer ze goed door elkaar
⁃ knijp er ballen van en druk deze een beetje plat op de bakplaat
⁃ bak ze nu in het midden van de oven voor ongeveer 35 minuten

Yummy sunday,

Liefs MR

Advertenties

11 gedachtes over “Yummy sunday: bloemkoolbroodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s