“Mmmmm het is zo lang geleden dat ik een broodje hamburger heb gegeten. Mam, dit is het allerlekkerste wat je ooooooit gemaakt hebt!”
Ik bedank Rens, voor deze genereuze complimenten want dit recept van deze bloemkoolbroodjes is van haar.
Je kan er alle kanten mee op, ze zijn zo zonder iets lekker maar je kunt ze ook beleggen met wat je maar wilt en je krijgt op deze manier toch je portie groentes binnen!
Ook zijn ze ideaal om te preppen want je kunt ze in een luchtdichte trommel een dag of vijf bewaren perfect voor in je lunchtrommel.
Ingrediënten:
⁃ ongeveer 450 gram bloemkoolroosjes
⁃ 2 eieren
⁃ 100 gram havermeel
⁃ 1 theelepel komijn
⁃ 1/2 theelepel zout
Werkwijze:
⁃ verwarm de oven voor op 200 graden
⁃ beleg de bakplaat met een bakpapiertje
⁃ maak de bloemkool schoon en maal het fijn in de keukenmachine (ik gebruik kant en klare bloemkoolrijst) maal het niet te fijn want dan wordt het waterig
⁃ kluts de eieren in een ruime kom samen met het zout luchtig
⁃ doe nu de overige ingrediënten erbij en roer ze goed door elkaar
⁃ knijp er ballen van en druk deze een beetje plat op de bakplaat
⁃ bak ze nu in het midden van de oven voor ongeveer 35 minuten
Yummy sunday,
Liefs MR
ja, dat lijkt me wel wat! thnxxxxxx
LikeGeliked door 1 persoon
Graag gedaan, ze zijn echt heel lekker! Liefs MR
LikeGeliked door 1 persoon
Smakelijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Haha dank je wel 😋 en de smakelijke groeten terug! Liefs MR
LikeGeliked door 1 persoon
Ahhhhhh…wat leuk….ga ik zeker maken en ik laat je weten wat ik er van vond 🙂 dankjewel
LikeGeliked door 1 persoon
Ik hoor het graag! Liefs MR
LikeGeliked door 1 persoon
Nou, mijn man en ik hebben zojuist het eerste (nog warme) broodje geproefd en vonden het heerlijk.
ik vond het wel een beetje lastig om ballen te vormen, zou dat aan het door mij gebruikte tarwe ipv havermeel kunnen liggen ? Overigens niet echt een punt…ze zien er prachtig uit en gaan vanavond een witlofmaaltijdsalade vergezellen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Wat leuk om te horen Margriet en fijn dat ze smaakten. Dat van die ballen vormen klopt wel. Als je flink knijpt een beetje a la sneeuwballen maken dat lukt het bij mij wel. Liefs MR
LikeGeliked door 1 persoon
Zo leuk en eenvoudig! Ga ik zeker proberen!
LikeGeliked door 1 persoon
Succes! Ik hoor graag wat je er van vond. Liefs MR
LikeLike
[…] maakten met bloemkool al eens sushi of een broodje en ook op mijn to-bake-lijstje staan al weer voldoende bloemkoolrecepten. Zoals deze […]
LikeLike