Yummy sunday: Een hoofdrol voor BLOEMKOOL


Met de hernieuwde schaal van vijf en de trend dat de meeste mensen hun stukje vlees vaker een keertje laat staan, eten we steeds meer groente. Een hoofdrol is er toch zeker wel voor de bloemkool, een kool die ontzettend veelzijdig is. In Nederland worden de witte roosjes traditioneel gekookt gegeten met een flinke gehaktbal, aardappelen en kaas-roomsausje maar tegenwoordig zie je de bloemkool overal in verschillende kleuren, vormen, texturen en smaken terug komen. 

Deze plog van de dochter van een bloemkoolbouwer, brendakookt laat zien hoe de bloemkool van het zaadje (blauw??), uiteindelijk op ons bord terecht komt. Daarna is het de beurt aan ons, de kok en we kunnen werkelijk alle kanten op. 

Wij maakten met bloemkool al eens sushi of een broodje en ook op mijn to-bake-lijstje staan al weer voldoende bloemkoolrecepten. Zoals deze makkelijke bloemkooltaart van uitpaulineskeuken en deze pittige bloemkool “wings” van de veganchallenge lijken mij een gezonde snack bij een Netflix marathon of wat dacht je van deze bloemkoolsalade van cooking4healthyfamilie? Ideaal voor bijvoorbeeld de BBQ en last but not least deze bloemkool quesadilla’s van eethetbeter.

Maar weet je wat zo leuk is, tegenwoordig ben ik hier in huis niet meer de enige met een to-bake-lijstje. Regelmatig krijg ik foto’s doorgestuurd van Qyra waarbij het water me in de mond loopt. Deze dikke geroosterde bloemkoolsoep met kikkererwten is inmiddels een echte topper!

Ingrediënten:
⁃ 1 Bloemkool
⁃ 1 grote aardappel
⁃ 1 pot kikkererwten
⁃ 2 teentjes knoflook
⁃ 1/2 liter kippenbouillon (beetje op gevoel het moet de structuur hebben van snert)
⁃ komijn
⁃ olijfolie
⁃ peper en zoit

Werkwijze:
⁃ verwarm de oven voor op ca. 180 graden
⁃ maak de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes
⁃ was de kikkererwten
⁃ bekleed een bakblik met een bakpapiertje en rooster de bloemkool samen met de kikkererwten en knoflookjes, strooi hier wat komijn en olijfolie over, voor ongeveer een half uurtje in de oven
⁃ schil de aardappel snijd in blokjes en kook deze voor een kwartiertje in de pan met kippenbouillon
⁃ gooi nu alles bij elkaar, houd een paar kikkererwten apart voor de garnering en pureer het met een staafmixer
⁃ breng op smaak met zout en peper
⁃ garneer met de apart gehouden kikkererwten

Yummy sunday,

Liefs QdV & MR

Advertentie

2 gedachtes over “Yummy sunday: Een hoofdrol voor BLOEMKOOL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s