Get the picture

imageIedereen bij mefrouw is aan het ontspullen. Vreemd woord. Kritisch kijken: Een jaar niet gebruikt? Weg ermee! Dit houdt in: wat kapot is, wegtiefen. Is het nog heel en functioneel: een bekende er blij mee maken en anders naar het goede doel.

Ik ben tegenwoordig aan het bijspullen. Ook een vreemd woord. Een deel van mijn inboedel stond nog bij mijn zusje in het hok, dus ik krijg beetje bij beetje steeds meer rommel. Het meeste heb ik niet eens gemist, maar ik ben slecht in ontspullen. Soms ben ik blij verrast, goh wat een leuk ding, wist niet dat ik dat had. Ook heb ik weer meer schoenen, pumps en laarzen, fantastisch natuurlijk. En kleding wat nog steeds op de stapel lag om vermaakt te worden, maar ook weer al mijn boeken en wat mij heel blij maakt zijn al mijn matriaal, fornituren, stof en gereedschap voor mijn naaiatelier. Maar wat heb je dan in één keer weer veel troep.

Zo pakte ik een doos uit, waar al mijn fotoboeken, fotomapjes, lijstjes en een heleboel losse foto’s inzaten. Nou ben ik hiermee net als elke andere vrouw denk ik.
Je begint het vluchtig door te kijken, maar op een gegeven moment zit je uitgebreid op de vloer met allemaal foto’s om je heen en is het DRIE uur later!!

Na afloop ben ik tot een conclusie gekomen dat ik eigenlijk al jaren één favoriete pagina heb uit mijn kinderfotoboek. Dat wist ik niet, maar gevoelsmatig toch wel.
Op Vlieland in het duin op de struun met mijn nichtje en zusje. En lekker ravotten in de tuin, hangend aan één of ander werktuig van mijn vader.

Nostalgie, I love it!

FR

4 gedachtes over “Get the picture

Plaats een reactie