Toeval of voorbestemd?

Is jouw verjaardag echt helemaal jouw dag? Of zijn er dan ook nog andere mensen of gebeurtenissen die op dat moment herdacht of gevierd worden?

Zo is bijvoorbeeld de nieuwste aanwinst in onze familie geboren op 5 december, op zich al een bijzondere datum, maar helemaal als je weet, dat mijn oom en tante, de broer en de zus van mijn moeder dus, ook op die dag jarig waren, terwijl er vier jaar verschil tussen zat.

Hun moeder had trouwens jaren daarvoor ook al twee kinderen gekregen die op 14 dagen na, een jaar na elkaar geboren werden, maar omdat het eerste jongetje overleed in dezelfde nacht dat zijn broertje ter wereld kwam, werd die zoon daar naar vernoemd en werd er verder niet veel over gesproken, maar wel veel aan gedacht.

Misschien zul je dat nog niet zo heel uitzonderlijk vinden, maar wel als je weet dat mijn grootvader, van moederszijde bijna zesenvijftig jaar geleden, op zijn verjaardag, 13 april, twee kleindochters kreeg. Namelijk een nichtje van mij en mijn kleine zusje.
Hetzelfde zusje baarde tweeëntwintig jaar later ook een dochter en wel op de verjaardag van de man van mijn andere zus en tegenwoordig is zij getrouwd met een man die jarig is op de geboortedag van mijn opa van vaderskant. En weer iemand anders in de familie is geboren op de verjaardag van mijn oma van vaderskant.

Zitten er ook zulke toevalligheden in jouw familie? Of denk je dat zoiets heel gewoon wordt, als de famile maar groot genoeg is? Laat het ons weten. Mail naar : mefrouw@gmail.com. De mooiste verhalen worden gepubliceerd op onze website!

Natuurlijk kan ik hier niet onvermeld laten dat mijn schoonzoon op 4 mei jarig is en zijn zusje op 14 februari.
En een nichtje van mij was het op 2 november: Piere Pauwe! Op Vlieland is dat een soort voorloper van Sint Maarten en ik weet nog dat de beste vriend van mijn eerste man dan ook jarig is. Hij dacht vroeger dat de feestelijkheden speciaal voor hem georganiseerd werden…

Al doende wens ik iedereen een goede planning toe.

Groet SH

Advertentie

3 gedachtes over “Toeval of voorbestemd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s