Quote of the friday: vreemde vogels

De lente is officieel begonnen en het zonnetje schijnt volop. Ook aan de vogels is het goed te merken dat het voorjaar is begonnen.

Vanmorgen toen Finn en ik naar school fietsen hoorden we naast het roffelen van de spechten een ander vreemd soort geklepper. Het bleek afkomstig te zijn, van twee voor mij onbekende ganzen soorten die boven op de boerderij midden in het dorp, een paringsdans uitvoerden. Goedemorgen birdies!

Samen met een vriendin die aan het water woont, drinken we in het voorjaarszonnetje een kopje thee en nemen we de snavel van eend onder de loep, deze lijkt namelijk exact op een hondkop (echt waar als je het eenmaal ziet dan kun je er niet meer normaal naar kijken)

Onze jonge haan weet ook niet helemaal wat hij met zijn mannelijkheid aan moet maar genieten van het zonnetje doet hij wel als ze even los mogen scharrelen achter in de tuin.

Na de judoles, fietsen we terug langs het water waar vorig jaar een zwanenpaar een nest had. Finn en ik vragen ons af of dat dit jaar weer zo zal zijn, als we opeens een diep gegrom horen. “Ze zijn aan het vechten” roept Finn. “Uhm, nee schat, ze zijn kindjes aan het maken en er komt waarschijnlijk weer een nestje”.

Thuis gekomen treffen we een mereltje die heerlijk een bad neemt in onze regentonvijver.

I like birds!

” Hoe meer vreemde vogels,
hoe mooier de volière! ”

⁃ Henk van Nunen –

Fijn weekend allemaal,

MR

Advertentie

5 gedachtes over “Quote of the friday: vreemde vogels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s