Kleuterpraat: geen bril nodig


We gaan met de kleuters buiten spelen. Niet op het plein, maar bij een groen gebied naast de school. 

We hebben een paar hele duidelijke afspraken: niet bij het water spelen, we zorgen goed voor elkaar en je speelt daar waar je juf kan zien.

Niet bij het water spelen behoeft vast geen uitleg. Voor elkaar zorgen houdt in dat je goed op elkaar past. Zie je een kind dat bij het water speelt, dan ga je er heen en zeg je dat dit niet mag. Als er iemand gewond is, dan haal je juf. Ze hebben zelf bedacht dat er dan een ander kind bij het gewonde kind moet blijven. Super slim en dit leer je ook op de cursus EHBO. En als je speelt waar je juf kan zien, dan is het automatisch zo dat juf jou ook ziet. 

Lisanne komt bij me met hele mooie steentjes die ze gevonden heeft. Ik mag ze van haar hebben. Ik vertel haar dat ik deze prachtige stenen thuis in mijn stenenpotje zal doen. Ze kijkt me aan met haar grote ogen en ze straalt. Ik moedig haar aan om weer te gaan spelen. “Ga je spelen waar ik je kan zien Lisanne?”, vraag ik haar. “Ja, juf want ik heb hele goede ogen”. Ik kijk haar aan en nu is het mijn beurt ik te stralen. 

ER

Advertentie

2 gedachtes over “Kleuterpraat: geen bril nodig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s