Wel meer dan twintig jaar geleden maakte ik een koolrabisoepje waarvan de smaak een onuitwisbare indruk op mij maakte. Toen was ik natuurlijk niet in het bezit van een blog of schreef ik überhaupt mijn recepten op. Het is me dan ook nooit meer gelukt om dat soepje, die smaak te evenaren.
Samen met mijn moeder was ik op de markt en de koolrabi’s waren spot goedkoop. Ik bedacht weer een nieuwe poging te wagen.
Finn had enorme zin in “groene soep”, zijn benaming voor erwtensoep. Ik streek over mijn hart en kocht hartje zomer een potje snert voor hem.
Hij kijkt opzij naar mijn schaaltje en zegt:
“We hebben allebei groene soep, die van jou is alleen licht groen!”
Mijn licht-groene-soep lijkt in verste verte niet op het soepje wat ik toen maakte maar ik moet stiekem bekennen dat deze, die keer misschien wel overtreft.
Ingrediënten:
⁃ 2 koolrabi’s
⁃ 1 ui
⁃ 400 milliliter kokosmelk
⁃ 600 milliliter groente bouillon
⁃ kokosolie
⁃ 200 gram garnalen
⁃ verse koriander
⁃ zout
⁃ 2 theelepels groene curry
Werkwijze:
⁃ smelt wat kokosolie in een soeppan
⁃ snipper de ui en bak deze bruin
⁃ verwijder de schil van de koolrabi en snijd hem daarna in blokjes en fruit hem mee met de ui
⁃ voeg de groente bouillon toe en laat het geheel een half uurtje pruttelen tot de koolrabi zacht is
⁃ pureer dan met een staafmixer de soep glad
⁃ doe de garnalen in de pan en giet de kokosmelk erbij laat het nog ongeveer tien minuten op het vuur staan
⁃ breng op smaak met de groene curry en eventueel een beetje zout
⁃ garneer met wat verse koriander
Yummy,
Fijne zondag liefs MR
Smakelijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Hey Rob! Smakelijke groeten terug
LikeGeliked door 1 persoon
Alles met kokosmelk en groene curry is top!
LikeGeliked door 1 persoon
Absolute top combinatie!
LikeGeliked door 1 persoon
Mjammie…koriander altijd een favoriet ingredient
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb het moeten leren waarderen maar nu vind ik het echt heerlijk! Liefs
LikeLike