Kidskitchenwithlove: kip met gesmoorde bloemkool in kokosmelk

Kook jij apart voor je kleintje? Het makkelijkste voor de kok is natuurlijk als ze gewoon met “de pot” mee leren eten. Deze gesmoorde bloemkool in kokosmelk is daar zacht genoeg voor.

Ingrediënten:

⁃ 1 bloemkool

⁃ ½ theelepel milde kerriepoeder

⁃ ½ theelepel kurkuma

⁃ 400 ml kokosmelk

Bereidenwijze:

⁃ snijd de bloemkool in roosjes en was ze goed. Doe ze in een pan

⁃ voeg de kokosmelk toe en de kruiden. Roer even door en doe het deksel op de pan

⁃ laat de bloemkool op middelhoog vuur in ca. 20 minuten zachtjes gaar smoren. Roer af en toe voorzichtig door zodat de kokosmelk niet aanbrandt

Afhankelijk van de leeftijd van je kleintje pureer je de bloemkool glad of grof. Roer er wat amandelmeel door voor de structuur.

Voor de rest van het gezin vervang je het amandelmeel voor amandelschaafsel. En serveer je met kip en rijst.

Yummy!

MR

En heb je trouwens gezien hoe makkelijk het one bottle one life systeem werkt van de Mason Bottle? Zonder de speen is de jar perfect voor babyvoeding en de sleeve zorgt voor extra bescherming en een goed grip. Vanaf vandaag in de eco-shop verkrijgbaar in twee maten.

Advertentie

2 gedachtes over “Kidskitchenwithlove: kip met gesmoorde bloemkool in kokosmelk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s