Kook jij apart voor je kleintje? Het makkelijkste voor de kok is natuurlijk als ze gewoon met “de pot” mee leren eten. Deze gesmoorde bloemkool in kokosmelk is daar zacht genoeg voor.
Ingrediënten:
⁃ 1 bloemkool
⁃ ½ theelepel milde kerriepoeder
⁃ ½ theelepel kurkuma
⁃ 400 ml kokosmelk
Bereidenwijze:
⁃ snijd de bloemkool in roosjes en was ze goed. Doe ze in een pan
⁃ voeg de kokosmelk toe en de kruiden. Roer even door en doe het deksel op de pan
⁃ laat de bloemkool op middelhoog vuur in ca. 20 minuten zachtjes gaar smoren. Roer af en toe voorzichtig door zodat de kokosmelk niet aanbrandt
Afhankelijk van de leeftijd van je kleintje pureer je de bloemkool glad of grof. Roer er wat amandelmeel door voor de structuur.
Voor de rest van het gezin vervang je het amandelmeel voor amandelschaafsel. En serveer je met kip en rijst.
Yummy!
MR
En heb je trouwens gezien hoe makkelijk het one bottle one life systeem werkt van de Mason Bottle? Zonder de speen is de jar perfect voor babyvoeding en de sleeve zorgt voor extra bescherming en een goed grip. Vanaf vandaag in de eco-shop verkrijgbaar in twee maten.
Dat lijkt mij nog wel een lekker recept.
LikeGeliked door 1 persoon
En als je van knoflook houdt en geen kleintjes meer in huis hebt kun die ook meesmoren. Fijne dag liefs MR
LikeLike