Yummy sunday: Prutje

Zo komen er soms verschillende lijnen samen in je hoofd, want wat blijkt? Nederlanders gooien per jaar per persoon vijftig kilo aan voedsel weg. Daar hoort mijn familie niet bij, dus is het eigenlijk nog meer!

Zo roept mijn oudste dochter al heel lang dat ze het wel een keertje leuk zou vinden als iemand anders van de “redactie” van mefrouw een recept zou willen schrijven voor de zondag.

Zo beweren mijn andere dochters en ik dat we dat niet kunnen omdat we daar niet genoeg fantasie voor hebben.

Maar ook zo beleef ik nu al weken in mijn eigen huis, bij gebrek aan een keuken vanwege de renovatie, een regime waarbij ik moet teruggrijpen op het ultieme campinggevoel, wat dan ook weer net zo gemakkelijk  komt boven borrelen. Ik heb namelijk een gerecht voor als je even iets makkelijks wil en trouwens ook voor als je niet zoveel zin hebt om te koken, je hoeft alleen maar van alles door elkaar te gooien. Mijn eigen ouders houden er van en prijzen het zelfs aan bij vrienden en kennissen.

Dit is het:

Neem een pot witte bonen in tomaten saus en rul wat uien en gehakt. Neem verder alles wat je er aan wilt toevoegen; bijvoorbeeld gaar vlees en verschillende diepvries- , blik- of restgroenten van de vorige dag. Overgebleven aardappelen of rijst passen er ook goed bij. Prima voor de restverwerking.

Voorts alles kruiden, misschien nog wat bouillon en knoflook erbij of wat saus er over heen gieten en je gerecht vervolgens even opwarmen in een wokpan.

Zo heb je zomaar een heerlijk prutje voor moeizame dagen.

Groet SH

Advertentie

Een gedachte over “Yummy sunday: Prutje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s