Zwerfafval 

Het eerste kwartaal van 2018 is alweer voorbij en dus tijd om de balans van al het zwerfafval wat ik in deze 3 maanden opgeruimd heb op te maken. Onlangs heb ik gelezen dat er is gestart met een veldonderzoek naar zwerfaval in de Waddenzee. Het gaat erom dat er onderzocht wordt wat er zoal in de Waddenzee rondzwerft aan vervuiling en niet door de mens achtergelaten? Eh waar komt het dan vandaan?

Dat zwarte krat? Dat ik vond aan de wadkant van het eiland ? Niet door de mens achtergelaten? Zou een zeehond boodschappen hebben gedaan op een van de Waddeneilanden ? Nee, dat krat paste niet in een hondenpoepzakje en toch wilde ik het niet laten liggen en met het idee, om de rest wat ik al aan stukjes plastic ed had gevonden, in het krat te stoppen nam ik het mee in de hand. Bij de afvalcontainer aangekomen kwam de volgende uitdaging aan de orde: hoe krijg ik dat krat in de container met een deksel dat niet geheel open wil doordat er een beugel overheen zit? Handig als er veel wind staat en niet alles eruit vliegt maar nu even niet. Nu heb ik aardig wat gewicht om in de strijd te gooien en dus ben ik boven op dat al aardig versleten plastic krat gaan staan en knapte het in stukken! Zo lukte het wel!

Als je erop let dan zit er aan de vuurwerkresten ook nog een behoorlijke hoeveelheid plastic en wetend dat plastic niet vergaat, heb ik alles wat ik tegenkwam maar meegenomen. Het was wel te merken dat het toch nog heel koud is geweest deze maanden! Maar 1 handschoen gevonden. Als je er al 1 verloor dan had je dat wel snel in de gaten zo ben ik samen met mijn zwager ook al eens de gelopen route weer terug gegaan omdat ik een handschoen was verloren. Ja hij lag er nog. Zou het door de kou gekomen zijn dat ik minder Snoeppapiertjes heb gevonden?

Op de vraag waarom al dat zwerfaval in de natuur terecht komt zullen we wel nooit een antwoord krijgen maar feit is wel dat het ook deze keer weer een behoorlijke lijst is:

79 Vuurwerkresten

80 Stukjes Plastic

13 Plastic Flesjes

2 Plastic Bekertjes

16 Plastic Dopjes

30 Snoeppapiertjes

13 Blikjes

4 Sigarettenverpakkingen

1 Aansteker

2 Stukjes Papier

5 Ballonnen met lintjes

1 Plastic krat

5 Rietjes

1 Sleutelhanger

1 Plastic Regencape

1 Tairib

1 Handschoen

5 Stukjes Touw

3 Ballen

1 Babyspeen

1 Drinkpak

1 Plastic Tas

1 Plastic Bloemenbakje

Totaal 251 stuks Zwerfafval

Groet AKH

Advertentie

4 gedachtes over “Zwerfafval 

  1. :-O Zoveel !! Wij rapen ook steeds het afval langs de baan op als we gaan wandelen. De Stad Hasselt helpt daar wel in door vuilzakken, handschoenen en grijptangen gratis ter beschikking te stellen. Maar dat mensen hun afval zomaar door ramen en vensters naar buiten blijven gooien, kan er bij mij echt niet in ..

    Geliked door 1 persoon

  2. […] de honden zwerfafval op wat ze onderweg tegenkomt. Wat ze zoal meeneemt schrijft ze op een lijst. Deze lijst publiceren we elk kwartaal en elke keer ben ik weer verbaasd over wat er allemaal argeloos, bruut […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s