Beloofd, is beloofd zei mijn vader vroeger altijd. Dus bij dezen het recept voor gemarineerde rode uien. Een heerlijke topping voor je al je taco’s of salades!
Tip, maak een grote pot, want goed afgesloten zijn de uien enkele weken houdbaar.
Ingrediënten:
⁃ 1 theelepel zout
⁃ 3 eetlepels rietsuiker
⁃ 1 Spaanse peper
⁃ 5 teentjes knoflook
⁃ 500 milliliter appelazijn
⁃ 5 rode uien
⁃ 1 liter kokend water
Werkwijze:
⁃ snijd de rode uien in halve ringen
⁃ doe ze in een zeef, overgiet de rode uien met kokende water en laat goed uitlekken
⁃ roer de suiker, zout door de azijn en laat het goed oplossen
⁃ voeg de overige ingrediënten toe
⁃ doe er de uitgelekte uien bij
⁃ laat de uien minimaal een uur intrekken op kamertemperatuur maar na een nachtje in de koelkast zijn ze nog lekkerder
Yummy,
MR