Op zich een dag als alle andere, ware het niet dat het vandaag Wereld Chocoladedag is én dat is nog niet alles. Het is ook nog eens Nationale Pinda Dag!
Denk jij wat ik denk?
Juist, pindarotsjes maar dan natuurlijk wel homemade en dan ook maar direct een vegan variant.
Ingrediënten:
⁃ 200 gram vegan chocolade
⁃ 150 gram ongezouten vliespinda’s
Werkwijze:
– Hak de chocolade grof en smelt deze au bain marie of smelt de chocolade in de magnetron. Op welke manier je het ook doet, blijf goed roeren!
– Als de chocolade gesmolten is roer dan de vliespinda’s erdoor.
– Zet het mengsel voor tien minuutjes in de koelkast, zodat het een beetje makkelijker te verwerken is.
– Ondertussen bekleed je een bakplaat met bakpapier.
– Als laatste schep je van het mengsel met een lepel, rotsjes op de bakplaat en zet deze voor ongeveer nog een uurtje in de koelkast tot ze hard zijn.
En zo kan 13 september zomaar opeens één van je lievelingsdagen worden:
“Het leven is een feestje je moet alleen zelf de slingers ophangen!”.
MR
Mjammie mjammie mjammie….
LikeGeliked door 1 persoon