Nu de wintertijd weer is ingegaan en met de Sinten in het zicht, is het helemaal tijd voor speculaaspoppen. Ik had een paar echte oude prachtige, gedetailleerde speculaasplanken staan dus wij doken de keuken in om een paar vegan speculaaspoppen te bakken.
Benodigdheden:
• 250 gram speltmeel
• 100 gram kokosbloesemsuiker
• 90 gram kokosolie (gesmolten)
• 4 eetlepels plantaardige melk
• 2 eetlepels speculaaskruiden
• 2 theelepels wijsteenbakpoeder
• snufje zout
Extra benodigheden:
• speculaasplanken
Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 160 graden
• Laat de kokosolie smelten en weer afkoelen
• Meng de speltmeel, de kokosbloesemsuiker, het wijsteenbakpoeder, zout en de speculaaskruiden door elkaar in een kom
• Voeg de kokosolie en melk langzaam toe terwijl je het deeg kneed tot een samenhangende bol
• Bestuif de speculaasplank met wat speltbloem en klop de overige bloem eraf.
• Rol wat van het deeg uit in de vorm van de speculaasplank, het mag nog wel een dik stuk zijn
• Druk dit vervolgens goed in de vorm
• Rol er een keer met de deegroller over heen, zodat de vorm er extra goed in komt
• Snijd voorzichtig met een mes het overige deeg weg
• Klop de speculaaspop er voorzichtig uit en leg deze op een siliconen bakmat op de bakplaat
• Maak van het overige deeg meer speculaaspoppen
• Bak de speculaaspoppen in ongeveer 20 minuten gaar en knapperig
• Laat de speculaaspoppen goed op de bakplaat afkoelen
Eventueel kan je de speculaaspoppen glazuren en/of versieren. Dubbelfeest!
Yummy,
Liefs MR