#meiplasticvrij

Oké gisteren is #meiplasticvrij begonnen en je hebt de beslissing genomen. Je wilt gaan verminderen op je plastic consumptie, misschien wil je uiteindelijk zelfs wel naar een zero waste lifestyle maar hoe? Waar begin je?

Gek genoeg is mijn beste tip dat je begint bij het einde!

Dus kieper je afvalbak ondersteboven en analyseer wat je nou allemaal echt weggooit. Dan pas krijg je inzicht in je afvalstromen en als je dat eenmaal hebt kan je beginnen aan je eigen persoonlijke stappenplan en die is voor iedereen anders. Wees niet te streng voor jezelf en probeer niet alles tegelijk te veranderen.

“you’ve got to be a beginner first before you can be anything else”

Liefs MR

Advertentie

4 gedachtes over “#meiplasticvrij

  1. Tof dat je ook meedoet met #meiplasticvrij! Ik heb eerder een challenge van de gemeente gedaan en daardoor zag ik ook dat er vooral plastic in de grijze container verdween en groenafval. Ik woonde destijds op een appartement zonder groene container, maar op aanvraag heb ik die gekregen. Bleef er dus bijna alleen plastic over in de grijze container.

    Like

    • Mooi Maaike! Grappig hé, hoe die challenges je net dat duwtje in de rug kunnen geven. Jij bent dus al heel ver in je inzicht. Wat zijn je vervolg stappen? Hoe probeer je nu minder plastic binnen te krijgen tijdens deze #meiplasticvrijchallenge?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s