Kindersushi 

  

Ook ik ben gek op sushi. Sinds een paar jaar eet mijn lief, vis. Joepie voor mij! Qyra lust geen vis maar wel de overige ingrediënten. Finn kan het helemaal niet bekoren. Geeft niets want hij is verder een goede eter en proeft meestal alles. 

We eten sushibowl uit het kookboek van chickeslovefood ( Mag het ietsje meer zijn? | mefrouw https://mefrouw.nl/2015/08/13/mag-het-ietsje-meer-zijn/ ). Voor Qyra dus een bowl zonder vis. Om Finn toch het sushi gevoel te geven maak ik voor hem kindersushi.

Ingrediënten:
– 2 pannenkoeken

– 1 banaan

– pindakaas

– hazelnootpasta

– 1 theelepel sesamzaad 

– 1 theelepel kokosrasp

Bereidingswijze:
– bak de pannenkoekjes of ga voor gemak met kant en klaar en verwarm ze

– rooster de sesamzaadjes 

– snij de banaan horizontaal doormidden

– smeer op het ene pannenkoekje pindakaas strooi er wat sesamzaadjes erover. Leg de halve banaan erop en rol het geheel op. Smeer op de bovenzijde nog wat pindakaas en strooi ook hier wat sesamzaadjes overheen. Snij in mooi sushiformaat plakjes

– smeer op het andere pannenkoekje hazelnootpasta strooi er wat kokos erover. Leg de halve banaan erop en rol het geheel op. Smeer op de bovenzijde nog wat pasta en strooi ook hier wat geraspte kokos overheen. Snij in mooi sushiformaat plakjes

Leg de plakjes op een mooi bord en geef er stokjes bij.

MR 

Advertentie

3 gedachtes over “Kindersushi 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s