Tina Turner

Het moment dat ik de stem van deze vrouw uit de radio hoor komen, dan gaat mijn hand als vanzelf naar de radio om het volume wat luider te zetten. Tina Turner is onderdeel geweest van mijn opvoeding. Mijn moeder houdt van deze zangeres. Ik kan me herinneren dat we dansten op de muziek van deze vrouw en mijn moeder zong dan, luidkeels, mee. Ik word blij van deze jeugdherinnering. Mijn zussen hebben hetzelfde, Proud Mary is dan ook een van onze favorieten. Tina is een sterke, krachtige vrouw. Ze heeft een grootse uitstraling, en een energie die niemand zal ontgaan. Het leven van deze vrouw is niet over rozen gegaan, maar zij laat zien wat je met hard werken kunt bereiken. Ik vind haar een voorbeeld en een absolute inspiratie. 

Gisteren is deze vrouw een jaartje ouder geworden. En natuurlijk willen wij als mefrouw haar via deze weg feliciteren. Ik heb vanavond gekozen voor het nummer Tonight. Dit is een van de favorieten van mijn moeder. Toen ik jaren geleden voor het eerst muziek kon streamen, wilde mijn moeder graag dit nummer horen. We hebben het grijs gedraaid. De volume stond op de hoogste stand, en keer op keer zong mijn moeder keihard mee. En als ze niet zong dan beschreef ze het moment dat Tina Turner aan het zingen was en dat David Bowie op kwam. Ze beschreef het zo levendig, dat het voelde alsof ik erbij was. Dit moment is legendarisch niet alleen voor Tina, David en mijn moeder, maar ook voor mijzelf.

ER

9 gedachtes over “Tina Turner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s