Zondag is mijn vaste oplaaddag. Ik moet dan even een uurtje stil zitten. Dus onder Carlo’s tv café, doe ik mijn speciale riem om en laad mijn neurostimulatiesysteem op. Vorige week was de vaste kokkin van het café op vakantie en werd ze vervangen door……Sonja Bakker.
Zeg je eierkoek, dan zeg je Sonja Bakker. Wat heeft die vrouw een wijdverbreid misverstand in de wereld geholpen. Eierkoeken zou je ongestraft als tussendoortje mogen nemen als je aan het lijnen was,volgens de voedingsconsulente. Alarmbellen alom want natuurlijk werd dat al snel; eierkoeken zijn gezond. Not! Omgerekend zit er in de supermarkteierkoek ongeveer vier klontjes suiker.
Desalniettemin zijn eierkoeken wel heel erg lekker. Tijd om op zoek te gaan naar een alternatief recept.
Ingrediënten (12 stuks):
– 200 gram amandelmeel
– 4 eetlepels dadelstroop
– 4 biologische eieren
– rasp van een citroen
– 2 theelepels wijnsteenzuurbakpoeder
– snuf (zee)zout
– snufje kaneel
Extra benodigheden:
– bakpapier
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden
– klop de eieren ongeveer 10 minuten met de dadelstroop luchtig. Hoe luchtiger hoe beter! Proef tussendoor een keertje als het niet zoet genoeg is voeg dan wat zoetstof toe
– spatel heel voorzichtig de overige ingrediënten erdoor
– bekleed een bakplaat met bakpapier
– schep met bijvoorbeeld een ijslepel beslag uit de kom op het bakpapier. Gebruik de bolle kant van de lepel om een mooie ronde vorm te maken
– Zet de eierkoeken vervolgens 10 minuten in de oven. De eierkoeken verbranden snel dus blijf in de buurt. Tien minuten is een richtlijn en dus afhankelijk van je eigen oven
– Laat afkoelen op een rooster
Yummy,
MR


Mjam er komen herinneringen van vroeger los
LikeGeliked door 1 persoon
Vertel?
LikeGeliked door 1 persoon
elke vrijdag mocht ik een gebakje uitzoeken en dat was altijd een eierkoek, moet ze nu niet meer hebben hoor die droge krengen
LikeGeliked door 1 persoon
Dat zijn wel leuke/lekkere herinneringen!
LikeLike