Een appje van Qyra, ze eet toch thuis. Mmmm, mijn lief is niet thuis en Finn en ik hadden een avond met vis bedacht. Qyra is geen fan van vissies. Geen probleem, ik bedenk wel iets anders!
Nu had ik een tijdje geleden een geweldige food DIY van uit Pauline’s keuken gezien die ik maar niet uit mijn hoofd kreeg en ik had toevallig nog een pakje mini-tortilla’s liggen. Dat ging hem worden! Daarna een rondje nix in the fridge voor een lekker salade. Ik heb genoeg ingrediënten om iets lekker te maken. Dus daar stonden we met zijn drietjes in de keuken om ons maaltje te bereiden.
Ingrediënten:
Voor de tortilla chips
– pakje mini maistortilla’s
– olijfolie
– zeezout
– paprikapoeder
– knoflookpoeder
Voor de salade
– pot mais
– pot kidneybonen
– 2 eetrijpe avocado’s
– paar cherrytomaatjes
– 1 knoflookteentje
– 1 sjalotje
– 5 eetlepels volle yoghurt
– peper en zout
Werkwijze:
Voor de tortilla chips
– verwarm de contactgrill of als je die niet hebt gebruik je de oven. Je kan zelfs frituren als je wilt in een laagje olie in een koekenpan maar dit is wel een stukje ongezonder
– snij de mini tortilla’s in puntjes met een scherp mes
– doe in een schaal wat olijfolie en wat zout,knoflookpoeder en paprikapoeder en hussel dit door elkaar
– leg de puntjes een paar minuutjes onder de contactgril totdat ze een mooi streepje hebben en lekker knapperig zijn
Voor de salade
– meng de volle yoghurt met een geperst knoflookteentje en wat zout en peper en zout in een schaal
– snij de avocado,ui en de tomaatjes
– spoel de mais en de kidneybonen af
– roer alles doorelkaar
Yummy,
MR
Zeker yummie deze ga ik in mijn achterhoofd houden 😀
LikeGeliked door 1 persoon
Echt een leuke en lekkere om eens te maken!
LikeLike
Oeh die schrijf ik even over!
LikeGeliked door 1 persoon
Thnx to Pauline!
LikeLike
[…] Ik maakte van de leftovers van een pakje tortillawraps lekkere home-made tortilla chippies. […]
LikeLike