Quote of the friday: Frank Sinatra 

  

Onderweg naar huis zie ik allemaal kindjes in het oranje uitgedost voor de Koningsspelen. Dat zal op Koningsdag niet anders zijn het hele land kleurt dan ook weer oranje. Wat een geluk hebben wij Hollanders eigenlijk met de naam van ons Koningshuis. Volgens Frank Sinatra is oranje de meest vrolijke kleur van allemaal. Als je een beetje de kleurenleer in duikt merk je dat hij wel degelijk gelijk had, maar dat wisten wij Hollanders natuurlijk allang!

De dag begint met een oranje opkomende zon. Dat geeft je levenskracht en je raakt er opgewekt en positief van. Het is dan ook niet voor niks, dat deze kleur wordt toegepast bij lichttherapie voor depressies, omdat het kan helpen bij het ordenen van emoties. Het versterkt zowel lichaam als geest omdat het een stralende kleur is. Een verwarmende kleur, immers je ziet het ook in vuur. 

Er bestaat geen koele variant van oranje. Oranje is een secundaire kleur die ontstaat door vermenging van de primaire kleuren geel en rood. De complementaire kleur van oranje is aquamarijn blauw.

In de natuur komt oranje eigenlijk niet heel veel voor, maar natuurlijk wel bij de sinaasappel waar het woord oranje, het Perzische narang afkomstig van is. Daarom kent oranje niet zo veel symboliek als de meeste andere kleuren. 

Als je graag kleurt met oranje zou je extravert zijn en veel geestesdrift bezitten. Het kind in de volwassene erkennen. Verf je een wand in je kamer oranje dan brengt dit warmte, genezing en lichamelijk welzijn. Perfect voor ziekenhuizen dus! Door sommige restaurants of cafetaria’s wordt dit trucje ook toegepast, omdat oranje de eetlust opwekt. 

Het dragen van oranje kleding maakt iemand moediger en vastbeslotener. Ook worden hier de zelfde goede eigenschappen aan toegedicht, als bij de lichttherapie maar ook ouders gebruiken het als “trucje” bij kinderen die slecht eten. 

Wie oranje als lievelingskleur heeft is meestal optimistisch en een harde werker.   

Spiritueel gezien is oranje de kleur van het tweede Chakra, de sacraal chakra. Deze zit op je heiligbeen, je stuitje en staat voor je gevoel en seksualiteit. Oranje is een vrouwelijke kleur en wordt begeerd door de man. 

Aan het einde van de dag, bij zonsondergang kleurt de lucht weer oranje, dit maal met een energie die vrede geeft. 

Orange is the happiest color
-Frank Sinatra- 

Als je een beetje de kleurenleer in duikt merk je dat hij wel degelijk gelijk had, maar dat wisten wij Hollanders natuurlijk allang!

Fijn weekend allemaal,

Liefs mefrouw

Advertentie

10 gedachtes over “Quote of the friday: Frank Sinatra 

 1. Leuk verhaal! Oranje is niet mijn lievelingskleur (eerder het complementaire aquamarijn), maar we hebben wel een oranje bank en oranje eetkamerstoelen! Dus het is altijd een vrolijke boel bij ons thuis… 😉 Fijn weekeinde!

  Geliked door 1 persoon

 2. Aquamarijn blauw als tegen hanger? Als je dus de kunst in gaat en met oranje gaat werken, zul je leren dat paars de absolute tegenhanger is, hahahaha Toch weer apart dat men het spiritueel dan weer anders weer geeft.

  Kun je ook zien in de ring van kleuren die bij teken lessen wordt gebruikt, oranje, tegenover, paars…

  De rest klopt wel 😉 Absoluut 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s