Nee

Nee. Het lijkt een simpel woord. Ik vind het echter een moeilijk woord. Ik vind het gemakkelijker om ja te zeggen. De pleaser in mij wil altijd ja zeggen. Ik wil het mensen gemakkelijk maken. Ik wil dat mensen gelukkig zijn. Ik vind het fijn om voor anderen klaar te staan. Soms moet ik ook nee zeggen tegen mezelf. Ik moet nee zeggen tegen mijn perfectionisme en tegen mijn enthousiasme, maar ik blijf ja zeggen tegen alle positiviteit. 
Maar nu moet ik echter nee leren zeggen. En dat is niet makkelijk. Daar waar een vraag gesteld wordt is mijn “ja” het eerste antwoord dat in mij op komt. Ik moet nee leren zeggen, omdat ja zeggen niet altijd het beste voor mij is. Ik oefen en oefening baart kunst. 
Ja, ik zou het fijn vinden als ik deze blog nog twee keer door zou lezen, maar nee, zo is het ook goed.

ER

Advertentie

9 gedachtes over “Nee

  1. Goeie! Ik zeg weleens dat men, als je ‘ja’ zegt ook geen uitgebreide toelichting verwacht. Dus als je ‘nee’ zegt hoeft dat ook niet 😊

    Geliked door 2 people

  2. Herkenbaar, vooral het ‘don’t over explain yourself’. Meestal is alleen een kort ‘nee’ al genoeg. Dat is inderdaad een kunst want het gaat erom op welke manier dat ‘nee’ eruit komt. Mooie blogpost!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s