Woensdagmiddag DIY: Pizza-tuintje 

  

Als ik heb afgerekend bij de kassa van de Albert Hein en mijn mini-moestuintjes in ontvangst heb genomen, duw ik mijn zware boodschappenkar richting de uitgang. Ik stel de kinderen die netjes achter het gespannen draadje staan teleur “sorry, ik ga ze zelf zaaien” en ik loop snel, oogcontact vermijdend verder langs de bloemen en zie ik vanuit mijn ooghoek een knalrode pot staan waarop pizza geschreven staat. Wat een leuk idee ook om kado te geven aan kinderen. 

Eentje om te onthouden! 

Lang hoef ik het niet te onthouden want als Finn en ik de wikkels van onze gespaarde mini-moestuintjes halen blijken we cherrytomaatjes, rucola en basilicum in ons bezit te hebben. Dat klinkt als een hele lekkere pizza.

Benodigheden:

– zaadjes van cherrytomaatjes,basilicum en rucola

– potgrond

– pot of mand

– plantenetiketten 

– gieter met water

Werkwijze:

versier eventueel de bloempot

– vul de pot voor 2/3 met potgrond

– zaai de zaadjes en steek er een etiketje (ook deze kun je natuurlijk zelf maken van bijvoorbeeld ijsstokjes) bij in de grond zodat je nog weet welke zaadje je waar heb geplant 

– strooi er nog 1 a 2 centimeter potgrond overheen

– giet er wat water overheen

We zetten het pizza-tuintje bij Finn in de vensterbank op zijn slaapkamer want daar komt de meeste zon en kunnen we de groei nauwlettend in de gaten houden en water geven indien noodzakelijk. 

Over een tijdje zullen we kunnen oogsten en gaan we er in “kids kitchen with love” een heerlijke pizza van maken.

Yummy,

MR

Advertentie

8 gedachtes over “Woensdagmiddag DIY: Pizza-tuintje 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s