Wie regelmatig een kijkje neemt op onze blog kan lezen dat deze mierzoete koeken als een roze draad door ons leven lopen. Wat voor mij dus een soort van “ultieme test” was bij het uit proberen van de Airfryer was dit receptje voor roze koeken. Het bleek kinderlijk eenvoudig en natuurlijk is deze versie allergie-proof.
Ingrediënten (voor ca. 10 stuks):
– 4 biologische eieren
– 200 gram biologisch zelfrijzend bakmeel
– 200 gram roomboter
– 100 gram rietsuiker
voor het glazuur
– 100 gram rietpoedersuiker
– 1 eetlepel pure druiven of andere rood sap
Bereidingswijze:
– mix de boter met de suiker super romig met een handmixer of een keukenmachine
– voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het volgende ei totdat de vorige is opgenomen door de boter
– voeg nu ook het zelfrijzend bakmeel toe en klop tot een luchtig mengsel
– verwarm de Airfryer voor op 170 graden
– vet de bakvormpjes in en schep ze voor 3/4 vol met het beslag
– zet de vormpjes in het mandje van de Airfryer en bak ze af in 15 minuten. Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn als die er schoon uitkomt dan zijn ze goed
– haal de koekjes uit de Airfryer en laat ze afkoelen op een taartrooster
– maak ondertussen het glazuur aan door de poedersuiker met het druivensap te mengen als het nog te dik is voeg dan nog wat water toe
– als de koekjes zijn afgekoeld snij dan de kapjes eraf en strijk het af met glazuur
– laat het glazuur uitharden
Yummy,
Liefs mefrouw
Hey Girl! Heerlijk! Ik ga ze zeker een keertje maken! Leuk artikel!
Liefs, Miss B.
LikeGeliked door 1 persoon
Thnx Miss B!!
LikeGeliked door 1 persoon
Your’e Welcome Dear!💋😉
LikeGeliked door 1 persoon
Baie lekker resep,dankie!
LikeGeliked door 1 persoon
Alsjeblieft! Fijne dag
LikeGeliked door 1 persoon