Yummy Sunday: Proefeet

In 2015 kon Lions Club Ljouwert ’80 , 25.000 euro overmaken naar de Voedselbank, allemaal dankzij het evenement, wat hier jaarlijks door hen georganiseerd wordt; nl. : “Leeuwarden Culinair “.

Het idee is simpel: de deelnemende restaurants serveren, in ruil voor hun naamsbekendheid, tegen een bepaalde prijs, wat lekkers op een soort van markt aan het publiek en de opbrengst hiervan, gaat naar een goed doel.

De Lions Club staat er tussen als aanjager en organisator. 

Het idee voor deze fundraising actie, (zoals ik het heb begrepen), kwam aan het begin van dit millennium, van een van de nieuwe leden van deze vereniging, vanuit zijn vorige woonplaats, ergens in het zuiden van Nederland, want daar had hij zoiets gezien.

Ondertussen is het concept in Leeuwarden in de loop der jaren op diverse locaties beproefd: o.a. in de Prinsentuin, op het Gouverneursplein en uiteindelijk dan op het Oldehoofsterkerkhof.

Er werden dit weekend tussen de 5000 tot 10.000 bezoekers verwacht; het succes, van in het begin vijf deelnemende restaurants, is uitgegroeid tot de nu meer dan twintig en daarmee een traditie geworden. Voor mij was er echter op Internet geen duidelijkheid te vinden, over welk goed doel er dit jaar aan verbonden is.

Ik ben er verschillende keren bij aanwezig geweest en het aanbod was altijd divers en gevarieerd. 

Alleen met deze editie kon ik er niet bij zijn. Jammer. 

Mijn medeproevers hadden allemaal andere dingen te doen. En om er nu in je eentje heen te gaan? 

Op de speciale middag voor kinderen, kan ik ook wel thuis pannenkoeken bakken.

Ik vermoed daarentegen zeker, dat de menukaart weer om van te smullen en overweldigend is geweest; gezien de lijst van alle restaurants, die mee hebben gedaan. Ze zijn te vinden op de webpagina van Ljouwert Culinair.

Maar ik zal nooit mijn vuurdoop vergeten. Dat was in het oosten des lands. In Enschede.

Daar werd voor mijn gevoel echt groots uitgepakt. Daar kreeg je dingen voorgeschoteld, die je nog niet kende, tegen een echt kleine prijs. Dus was het voor iedereen betaalbaar en had het echt een groot bereik. Dat was de “Proefeet.”  

Mijn man en ik, noemen het daarom onderling nog steeds zo; als we naar Leeuwarder Culinair gaan; het klinkt zo veel gemoedelijker.

En wat heb jij dit weekend gegeten? 

Ik een lasagne schotel van mijn supermarkt nextdoor.

Ook yummy!

Groet SH

Advertentie

3 gedachtes over “Yummy Sunday: Proefeet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s