Valkuil nummer één tijdens de kerstdagen kookstress is dat je alles alleen wil doen. Niet doen want het is niet nodig. De truc is, schakel goede hulp in! Dit zorgt voor een heerlijke ontspannen sfeer en kinderen proberen hun eigen creaties eerder, dus dat geeft ook aan tafel minder spanning.
Ingrediënten:
– 1 eidooier
– pakje bladerdeeg
– pesto
Werkwijze:
– ontdooi genoeg bladerdeeg, voor elke boom heb je twee plakjes nodig
– verwarm de oven voor op 200 graden
– leg twee velletje op elkaar en snijd met een mes een kerstboom vorm uit het bladerdeeg
– smeer nu 1 deel in met pesto en leg de delen weer op elkaar
– snijd aan weerszijden de boom een paar keer in met een mes zodat er een soort van ‘takken’ ontstaan
– draai de ‘takken’ een paar keer zodat ze een mooie krul krijgen
– smeer met een kwastje de boom in met geklutst eigeel of water
– bak de kerstboom van bladerdeeg in 20 minuten mooi licht goudbruin
Wij serveerden bij deze kerstbomen een heerlijke heldere paddenstoelensoep!
Fijne kerst,
MR
Mmm ziet er lekker uit. Goede tip!
LikeGeliked door 1 persoon
Super makkelijk! Je kan ook een ontbijtboom maken met Nutella. Groetjes
LikeLike