Kids kitchen with love: kerstbomen van bladerdeeg

Valkuil nummer één tijdens de kerstdagen kookstress is dat je alles alleen wil doen. Niet doen want het is niet nodig. De truc is, schakel goede hulp in! Dit zorgt voor een heerlijke ontspannen sfeer en kinderen proberen hun eigen creaties eerder, dus dat geeft ook aan tafel minder spanning.

Ingrediënten:

– 1 eidooier

– pakje bladerdeeg

pesto 

Werkwijze:

– ontdooi genoeg bladerdeeg, voor elke boom heb je twee plakjes nodig

– verwarm de oven voor op 200 graden 

– leg twee velletje op elkaar en snijd met een mes een kerstboom vorm uit het bladerdeeg

– smeer nu 1 deel in met pesto en leg de delen weer op elkaar

– snijd aan weerszijden de boom een paar keer in met een mes zodat er een soort van ‘takken’ ontstaan 

– draai de ‘takken’ een paar keer zodat ze een mooie krul krijgen

– smeer met een kwastje de boom in met geklutst eigeel of water

– bak de kerstboom van bladerdeeg in 20 minuten mooi licht goudbruin

Wij serveerden bij deze kerstbomen een heerlijke heldere paddenstoelensoep!

Fijne kerst,

MR 

Advertenties

2 gedachtes over “Kids kitchen with love: kerstbomen van bladerdeeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s