Quote of the friday: Nijntje

img_3344

“Buikje vol

Nog één keer gapen

Onder de wol

En dan lekker slapen”

-Nijntje-

Vandaag heeft Mercis, de beheerder van de Nijntje-rechten bekend gemaakt dat Dick Bruna gisteravond in zijn slaap op 89 jarige leeftijd is overleden.

Deze man wist met zijn minimalistische tekeningen en verhalen heel wat huiskamers binnen te dringen. Zo ook de mijne, en dan heb ik het niet alleen over de stapels Nijntje boeken die ik mijn kinderen keer op keer heb voorgelezen.

Nee, mijn dagelijkse portie Dick Bruna zit hem in een theelepeltje. Dit lepeltje kocht ik ooit ter herinnering aan een heerlijke vakantie in Maastricht in de winkel van Nijntje aldaar.

Het begin van een aardige verzameling theelepeltjes. Elke vakantie of uitje naar bijvoorbeeld een dierentuin proberen we een theelepel te scoren een hele sport en  met wisselend succes. Mijn Pake en Beppe, hadden vroeger ook een verzameling met theelepeltjes uit allerlei verschillende steden en ik vond dat als kind altijd geweldig als ze de verhalen vertelden die daarbij hoorden. Dit wilde ik voor mijn kinderen ook! Helaas is de kwaliteit van de lepeltjes tegenwoordig een heel stuk minder en sneuvelt er weleens eentje en ook Nijntje had vroeger een geel jurkje aan maar toch is dit het lepeltje wat zich het beste houdt en het meest geliefd is.

Ik denk dat er nog heel wat bordjes pap mee gegeten worden voor het slapen gaan.

Fijn weekend,

Liefs MR

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s