Music for the soul: Een eeuwig mooi verhaal

Maar zoveel meer dan dat!

Een held, een inspiratie bron, een voorbeeld, een mens, een jongen, een ongeneeslijk ziek patiëntje, een vriend, een klasgenootje, een buurjongen, een neef, een kleinzoon, een broer en een zoon.

Nederland maakte kennis met Tijn en zijn moed tijdens de serious request actie 2016, toen hij samen met zijn vader voor de brievenbus stond om een plaatje aan te vragen voor €100,-. Deze jongen wist ieders hart te raken en verbond zichtbaar heel Nederland en natuurlijk deed ook mefrouw mee!

Het historische bedrag (ruim 2,5 miljoen) wat Tijn wist binnen te slepen was bedoeld voor de stille killer: Longontsteking. Wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van onder de 5 jaar. De ziekte doodt bijna 2.500 kinderen per dag…
Daarnaast had hij weliswaar een gezicht geven aan zijn ziekte maar hij wilde zijn lotgenootjes een beter toekomstperspectief geven dan dat hijzelf had.

Dus Tijn lakte door!

Ditmaal met een streef bedrag van 1 miljoen. Vrijdag werd bekend gemaakt dat dit bedrag gehaald was! De volgende morgen, alsof hij er op gewacht had, overleed Tijn van Kolsteren op zes jarige leeftijd aan de gevolgen van DIPG, hersenstamkanker.

Lieve Tijn, eigenlijk vind ik dat Katy Perry, het nummer wat je aanvroeg, je lievelingslied als ode aan jou zou moeten zingen op je begrafenis. Het is niet hetzelfde maar wel met het grootste respect draaien wij vanavond in Music for the soul, Roar.

We hebben jouw brul gehoord. Luider, luider dan een leeuw.
Nu zweef je als een vlinder.

Wij wensen de nabestaanden heel veel kracht toe.

MR namens mefrouw

Advertentie

4 gedachtes over “Music for the soul: Een eeuwig mooi verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s