Quote of the friday: Vertrek

Niet alles in het leven gaat altijd zo, zoals jij denkt te weten, dat het zal gaan.

Dus op de ochtend voor mijn vertrek naar Egypte kwam er een telefoontje dat mijn vader in het ziekenhuis zou worden opgenomen in verband met hartklachten.

Toch vertrok ik maar naar Goutum voor alles wat ik daar nog, voor mijn vakantie, moest afronden voor de Eco-shop en zag vervolgens de helikopter overvliegen met hem erin vanaf Vlieland

Mijn oudste dochter was  heel stellig op het moment daarna.

“Mam, moet jij nu niet bij je vader  in het ziekenhuis zijn?

En hoe goed is dat geweest!

Voordat ik het wist was ik bij mijn geruststellende,  humoristische, charismatische vader in het MCL en had hij gezegd dat ik vooral wel op vakantie moest gaan; had ik ’s avonds twee extra eters over de vloer en hield de beste vriend van mijn zoon de halve dag de bank bezet.

Zo gaat het leven soms ook.

Nu gaat het gelukkig weer goed met mijn vader, nadat er een pacemaker is geplaatst. Hij is weer thuis.

“Mooi wel”, zou Johnny, de vader van mijn dochters, dan ook gezegd hebben en dat is voor velerlei uitleg vatbaar.

Vertrekken op zo’n manier, op zo’n moment is niet zo als je het zelf van te voren bedacht of gewenst had, maar eens te meer wordt bewezen, dat niet alles te plannen is en dat het leven nog vele verrassingen in petto houdt.

“Het huis des levens, kent vele vertrekken”

Je vertrek is dan op vele andere manieren ook anders weer  te interpreteren.

Zoals voor Wieckie.nl of voor mijn man en mijzelf; met de keuze van of wel of niet op vakantie te gaan in dat soort omstandigheden, of die waar mijn vader voor gesteld werd , als je bij wijze  van spreken de mond gesnoerd krijgt en dan toch over weet te brengen, dat je het leven op je zevenenentachtigste nog steeds weet te waarderen met een tien en je bent er mooi wel nog, dan vertrek je nog lang niet.

Dan past er maar één lied, van één vrouw:

Heb het leven lief, het is mooi ❤️

Groet SH

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s