Mooie woorden: Arachibutyrofobie

Uiteraard behoort pindakaas z’n eigen dag te hebben. En vandaag is het nationale Pindakaasdag!

Pindakaas is denk ik mijn ultieme broodbeleg. Al jaren. Als kind al was ik er dol op. Een heerlijk vers broodje met pindakaas, maar geen nood aan de man als het brood al een beetje oud was; hup de broodrooster in en dan pindakaas erop.

Jarenlang heb ik argwanend naar mijn vriendinnetje, die ik als sinds mijn vierde ken, gekeken als zij haar broodje besmeerde met pindakaas om er vervolgens hagelslag op te doen. Ik verklaarde haar, intern, elke keer voor gek. Intern lachte ik haar vierkant uit. Totdat ik op den duur zwanger raakte en toen is het begonnen…. De broodjes pindakaas met hagelslag waren niet aan te slepen. Wie het laatst lacht….

M’n nieuwste hit wat ik pas sinds kort eet, ik ben een laatbloeier in wel meer dingen, pindakaas met banaan!! Goddelijk, zeg ik je! Rijstwafels, crackers, roggebrood; ja hoor ja, allemaal met pindakaas. Olivia lijkt mijn voorliefde voor pindakaas te hebben overgenomen. Zij eet zelfs krentenbollen met pindakaas! Het is waar: ik kijk haar argwanend aan, terwijl zij zit te smullen.

Maar het schijnt dat er mensen zijn met een fobie voor pindakaas. Nou ja, misschien niet voor pindakaas, maar wel voor het feit dat het vast kan blijven plakken aan je gehemelte. Wanneer ik dit lees, ben ik zo blij dat ik hier geen last van heb, want wat zou ik moeten zonder pindakaas?

Arachibutyrofobie: Als je lijdt aan arachibutyrofobie dan ben je bang voor pindakaas die aan je gehemelte blijft plakken.

ER

Ps: uiteraard houd ik mij aanbevolen voor andere pindakaas combinaties, dus kom maar door!

Advertentie

5 gedachtes over “Mooie woorden: Arachibutyrofobie

  1. wat een geweldig woord voor een vreemdsoortig fobie. Mijn favoriete pindakaas tip: geroosterde boterham, pindakaas, sambal, schijfjes komkommer, gefruite uitjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s