Sinds de week zonder vlees, waar ik overigens niet aan mee heb gedaan, heb ik mijn vegan kookboeken herontdekt! Allemaal lekkere receptjes voor op mijn to-cook-list. Zo ook deze lekkere noedels met norichips weer uit “de dunne vegan”. Aanradertje dit boek dus.
Ingrediënten:
⁃ 500 gram boekweit noedels
⁃ 200 gram peultjes
⁃ 1 stronk broccoli
⁃ 3 eetlepels sojasaus
⁃ 5 eetlepels zonnebloemolie
⁃ doosje nori snack
⁃ 1 eetlepel bruine rietsuiker
⁃ 1 limoen
⁃ 150 gram shii-takes
⁃ handje vol verse basilicum
⁃ 50 gram gezouten cashewnoten
Werkwijze:
⁃ bereid de boekweit noedels volgens de aanwijzingen verpakking
⁃ snijd de broccoli in roosjes en stoom deze ongeveer voor 6 minuutjes
⁃ stoom de peultjes voor drie minuutjes mee
⁃ spoel de groente af met koud water en zet even apart voor later gebruik
⁃ doe 100 milliliter water, 3 eetlepel zonnebloemolie, de sojasaus, wat velletjes nori snack in een hoge kom en pureer dit tot een lobbige saus
⁃ versnipper de overige nori snack en roer dit door de noedels
⁃ Snijd de shii-takes. Verhit de rest van de olie in een grote hapjes pan voeg de suiker toe en rasp er wat limoenschil erbij en bak de shii-takes voor een paar minuutjes
⁃ Bak op het laatste moment de cashewnoten aan
⁃ Giet de saus erbij en breng het geheel aan de kook
⁃ Schep de boekweit noedels en de groente erdoor
⁃ Garneer met verse basilicum
Yummy!
MR
— Deze blogpost bevat een affiliatie link. Dat betekent dat wanneer jij via deze link een aankoop doet, wij een klein percentage van het aankoopbedrag krijgen. Dit kost je niks extra’s maar je steunt mefrouw hier wel mee. Bij voorbaat heel veel dank hiervoor! —
Lekker!
smakelijke groet,
LikeLike