Een lippenstift voor je verjaardag

image

Qyra is bijna jarig en Finn heeft een goed idee om lippenstift te geven. Nu draagt Qyra nooooit lippenstift maar dat maakt natuurlijk niks uit.  Ik had een leuk idee gezien op pinterest om zelf lippenbalsem te maken. Niet zo moeilijk voor een kleuter en makkelijk te doen op een woensdagmiddag. Lijkt me helemaal fantastisch als je een kleutermeisje bent met je eigen made by hand lippenstift.

Benodigdheden:

– leeg schoon potje of blikje

– vaseline

– lippenbalsem (goede verzorgende maar die niet lekker ruiken bijvoorbeeld of die niet de juiste kleur heeft maar wel een mooie glans of eentje met een uv-filter)

– paar druppeltjes etherische mintolie of een paar verse muntblaadjes

– restjes oude lippenstift  voor de kleur

– oud steelpannetje

– een pollepel

Werkwijze:

– Zet het steelpannetje zachtjes op het vuur en doe de vaseline, lippenbalsem, munt erin en laat alles vloeibaar worden. Blijf roeren.

– Dan kun je met behulp van de restjes lippenstift de kleur bepalen (je kan trouwens ook wasco krijtjes gebruiken of oogschaduw). Blijf roeren.

– Als je tevreden bent haal je, als je verse munt hebt gebruikt de blaadjes eruit en giet het geheel in een potje of blikje.

– Laat het nu afkoelen in de koelkast.

Als het is afgekoeld kan je potje of blikje versieren en als je het weggeeft inpakken.

Die van Finn werd zo gezegd een gift dus nu de kunst om het geheim te houden. Dat is bijna gelukt “Qyra je krijgt geen lippenstift voor je verjaardag”.

19 mei 2015: “Gefeliciteerd grote zus wat ben je mooi!”

MR

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s