Nix in the fridge: banapple bread

  

De voorspellingen zijn bloedheet. Het strand is onze bestemming voor deze dag. Alleen het vooruitzicht alleen al, zorgt voor een heerlijk ontspannen mood. Een dagje naar het strand met liefde en kind? Dan is het fijn om een lunch mee te nemen. Wat neem je dan mee? “Lief, hebben we nog een lunch? Iets wat we mee kunnen nemen?” is de grote vraag. Eigenlijk weet ik het antwoord al. Ik hoop echter, tegen beter weten in, dat hij een super goed idee heeft en dat hij van niets iets kan maken. Zijn antwoord is kort, krachtig en duidelijk: “Nee”. Hmmmm, wat nu? De winkels zijn nog dicht en het duurt nog te lang voordat ze open gaan. Zou ik, de keukkendraak, een Nix in the fridge aan kunnen gaan? “Natuurlijk kan ik dat! Waar een wil is, is weg”. 

Ik duik mijn koelkast in: eieren. In de fruitschaal heb ik nog bananen, een appel en de rest heb ik ook in huis! Het wordt een banapple bread. Easy, peasy, healthy, en goddelijk! 

Ingrediënten:

3 eieren 

3 bananen 

1 appel

Kaneel

Honing

Zout

200 gram speltmeel

Wijsteen bakpoeder

Kokosolie 

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 180 graden. Bananen prakken met een vork. Eieren erbij en even mengen. Snufje zout. Kaneel naar smaak en mengen. Speltmeel erbij en wederom mengen. Honing erbij naar smaak en er mag gemengd worden. Appeltje schillen, in kleine stukjes snijden en mengen. Twee theelepeltjes wijsteen bakpoeder, ook nu is mengen het advies. Bakblik invetten met kokosolie, vervolgens het mengsel in het bakblik kiepen. De oven is nu voorverwarmd en het blik kan in de oven. Het mag dan nu een uurtje in de oven. 

“Wat doe je Eveline?”, de vraag hoor ik achter mij. Enigszins met een lach er doorheen. Ik ben bezig om het brood vakkundig uit het blik te halen. Helaas, mislukt. Goed idee, maar helaasch pindakaasch. Het publiek in de keuken groeit; naast Mel staat Olivia nu ook in de keuken. Het is eigenlijk m’n eer te na, om het bakblik met inhoud aan Mel te geven. Maar zoals een goede chefkok betaamt, moet je wel je eigen krachten kennen. Met pijn in mijn hart sta ik het bakblik af. Olivia volgt het tafereel met haar kritische blik. Mel gaat de uitdaging aan en hoe hij het doet? Geen idee, maar plof daar ligt het brood op de snijplank! “WAUW!!!” Olivia roept het uit van enthousiasme! 

“Op naar het strand!” Love it! 

ER

Advertentie

Een gedachte over “Nix in the fridge: banapple bread

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s