De vierde school week start morgen alweer. Ik ben nog steeds goed bezig met mijn voornemen om de broodtrommel gevarieerder te vullen! Op zondag een blik met ontbijt/lunch muffins bakken begint al aardig routine te worden. Door de week verzamel ik allemaal lekkere inspirerende recepten om ook daar afwisseling in te houden maar dat is geen probleem als je het seizoen volgt.
Ingrediënten
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 2 eetlepel kokosrasp en wat voor de topping
– handje gepelde pistache noten
– 140 gram havermout
– 140 gram speltmeel
– 150 ml melk
– 2 grote eieren
– 2 eetlepels kokosolie
– 3 theelepels bakpoeder
– 150 gram geraspte wortel
– snuf zout
– 1 flinke eetlepel honing
– 1 eetlepel kaneel
– 1 theelepel djahe
– 1/2 theelepel kardemom
– 1/2 theelepel nootmuskaat
Extra benodigd, muffinbakblik, muffinvormpjes en een keukenmachine
Bereiding:
– verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden
– gooi alle ingrediënten, behalve de pistache noten bij elkaar en meng het tot een mooi beslag.
– voeg de pistache noten toe en meng deze op een lage stand door het beslag
– vet de vormpjes in met bijvoorbeeld kokosolie en vul ze voor 2/3 met het beslag
– strooi er nog wat kokosrasp overheen
– zet ze het geheel in de oven en bak voor ca. 30 minuten. De lunchmuffins zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt
Het was de bedoeling dat het een recept was voor twaalf muffins maar helaas het is er één voor tien geworden…
MR
Oeh lekker dit! 😀
LikeLike