Guest blog raising mefrouw: Wens

  

“Geeft niet wat het wordt, als het maar gezond is!”

Roepen alle blijde ouders in spe altijd uit, zodra ze een kind verwachten en bij mij was dat niet anders.

Wat was ik gelukkkig met mijn drie wolken van dochters.

Hollands welvaren, zes tot zeven pond schoon aan de haak en afgezien van een klapvoetje bij de een, bij de ander wat geelzucht en hier en daar wat darm- en slaapprobleempjes was er geen vuiltje aan de lucht.

Denk je dan in al je onschuld.

Tot de eerste donkere wolken zich aftekenden.

Waren die darmproblemen toch wat hardnekkiger dan verwacht.

Was die verkoudheid, dat snotteren, die benauwdheid, die longontsteking toch onder te brengen onder een grotere algemene deler.

Bleken die onbekende bultjes, blaasjes en vlekjes toch geen uitingen van de vijfde, zesde of zevende kinderziekte, maar ordinaire uitbarstingen van evenzovele allergieen.

Voordat je er uiteindelijk achter bent wat het allemaal precies is en hoe het behandelt dient te worden, blijkt er nog veel mis te kunnen gaan.

Een eindeloze stroom van bezoeken aan huisarts en specialist diende zich aan in de jacht op de juiste medicijnen, behandelingen en di eten.

Thuis vergde het de nodige aanpassingen.

Het werd een sport om zoveel mogelijk gevarieerde suikervrije producten te ontdekken, het meest allergievrije beddengoed werd uitgezocht en de katten gingen de deur uit. 

Gezondheid is een groot goed.

Niets wens je je kinderen meer toe dan dat. Dat begint al voor de geboorte. En als je een hele nacht hebt opgezeten met een ziek kind realiseer je je heus wel dat het altijd erger kan of anders. Maar op dat moment, onder die omstandigheden, voor dat kind, is het het ergste wat er is.

Daarom als ik drie wensen voor mijn dochters zou mogen doen? Dan zou ik ze willen kunnen behoeden voor alle pijn, ziekte en verdriet.

Dan zou ik willen dat ze over hun “kinder”-ziektes heen gegroeid waren en dat ze nooit, nooit van hun leven een hernia of iets dergelijks zouden krijgen.

En als het maar een wens mag zijn? Dan is het de wens van iedere ouder: 

“Als ze maar gezond zijn!”

Groet, SH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s