Kids Kitchen with love: Easter Egg Bliss Balls

  

Healthy Paaseitjes en de Paashaas komt ook nog langs om de eitjes in allerlei kleuren te verven! 

Ingrediënten:

– 150 gram dadels (is je kind geen fan van dadels kies dan voor rozijnen of ander gedroogd fruit)

– 100 gram (glutenvrije) havermout 

– 2 eetlepels rauwe cacao poeder

– 20 gram kokosolie 

Voor de “verf”

water

– gehakte pistachenootjes 

– kokosrasp 

– cacaopoeder

– gojibessen 

– chiazaadjes

Werkwijze:

– snijd de dadels alvast in kleine stukjes zodat je machine straks niet zo hard hoeft te werken en leg ze een kwartiertjes in de week in een kommetje water

– maal eerst de havermout fijn in de keukenmachine en zet even apart in een schaaltje

– hak de dadels heel fijn in de keukenmachine 

– doe dan havermout, kokosolie en het cacaopoeder erbij en meng alles door elkaar

– draai kleine balletjes van het mengsel en kneed ze in de vorm van een paasei

– maak de eitjes een klein beetje nat en rol ze door de “verf”

– leg ze een uur in de koelkast om op te stijven 
  
Yummy,

MR

Advertentie

7 gedachtes over “Kids Kitchen with love: Easter Egg Bliss Balls

    • De havermout en de dadels of rozijnen allebei apart staafmixen. Daarna pas met een vork de rest er doorheen mengen en de kokosolie eerst in bakje doen, laten smelten in een ander bakje met heet water en dan pas aan het mengsel toevoegen.
      Is het mengsel dan te zacht om er bolletjes van te kneden, laat het dan eerst al een beetje stijf worden in de koelkast.
      Zou zo moeten lukken 😉

      Geliked door 2 people

  1. Slim om de kokosolie eerst te laten smelten inderdaad! De dadels echt eerst voorsnijden en in fases doen. Staafmixer niet te lang achter elkaar laten draaien anders brandt hij door. Succes 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s