Yummy sunday! Âsum Pompoensoep.

  

  

Mijn strippenkaart van de pluktuin, Âsum is helaas vol, maar gelukkig de laatste keer voelt als een heuse finale. De pompoenen zijn klaar, i love pumkins!! 

Samen zoeken we de meest knaloranje exemplaren eruit. Wat zullen we er van maken? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik kies deze “eerst keer” van dit jaar voor een soepje. Oud en vertrouwd. Ik weet nog de echte eerste keer dat ik dit at. Dit was op de lagere school van Qyra. We hadden op school pompoenen uitgehold voor Sint Maarten en de overgebleven vruchtvlees bewaard. De juf maakte hiervan een heerlijke soep voor na afloop van de koude natte optocht om ons heerlijk aan te verwarmen. 

Wat een heerlijke verse ingrediënten van het land en kruiden uit eigen tuin, wat een kleuren dit kan niet anders dan een smaakvol soepje worden!
  

Ingrediënten:

– 1 1/2 liter groente bouillon

– 1 biologische pompoen

– blikje linzen 

– 1grote ui

– teentje knoflook

– stukje verse gember 

– 3 blaadjes laurier

– tijm

– rozemarijn 

– 2 theelepels kaneel

– snufje foelie

– 1 theelepel komijnzaad

– peper 

– olijfolie

– gehakt balletjes ( wil je een vegetarisch soepje dan laat je dit achterwege)

Garnering:

– crème fraiche of als je het mager wilt houden Griekse yoghurt

Extra benodigdheden :

– staafmixer 

Bereiding :

– verhit een scheutje olie in de pan

– pel de ui en snijd hem in stukjes en fruit deze aan 

– als je een biologische, pompoen hebt gebruikt kan je ook de schil gebruiken. Was de pompoen, haal de kontjes eraf en snijd hem voorzichtig door midden. Haal met een lepel de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees doormidden. Doe de blokjes in de pan. Bak deze en blijf regelmatig roeren

– pers ondertussen de knoflook en gember

– als de pompoen zacht is bak je kort de knoflook en gember mee. 

– doe dit ook met de kruiden kaneel, komijn, foelie, tijm en de rozemarijn. 

– voeg de bouillon toe en maak het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde soep

– voeg laurier, de linzen en de gehaktballetjes toe en laat het geheel nog een kwartiertje pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn

– haal de laurier eruit. Breng op smaak met peper en garneer met crème fraiche
  

Volgend jaar nemen we zeker weer een strippenkaart of misschien wel een aandeel in de pluktuin Âsum! 

MR 

Advertenties

3 gedachtes over “Yummy sunday! Âsum Pompoensoep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s