Wat een dijk van een recept ik heb er eigenlijk niks aan veranderd. De enige veranderingen zijn de snijtechniek, opbouw van de quiche en de kleur van de courgette. Just for the looks!
Ingrediënten:
Voor de bodem
– 100 gram havermout
– 100 gram havermeel
– 50 gram speltmeel
– 200 ml water
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels maanzaad
– 5 eetlepels lijnzaad
– 4 eetlepels zonnebloempitten
– 2 eetlepels pijnboompitten
– snufje zout
Voor de vulling
– 250 gram gele courgette
– 200 gram flespompoen
– 3 eieren
– 1 bol mozzarella
– 1 eetlepel kurkuma
– peper en zout naar smaak
Bedodigdheden:
– keukenmachine
-koekenpan
– ronde quichevorm of een bakblik van 27 cm
Bereiding:
– verwarm de oven voor op 175 graden
– gooi alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en meng alles goed door elkaar
– vet de vorm in en bekleed de vorm met het deeg. (Ooit een super tip gezien van meesterkok, Rudolf van Veen van 24kitchen. Begin met het bekleden van de vorm met de kantjes en dan pas de bodem.) Bak de bodem alvast ongeveer 10 minuten in de oven zodat deze al een beetje knapperig wordt
– ondertussen kun je de courgette en pompoen in blokjes snijden en fruit deze 5 minuutjes in een koekenpan
– klop de eieren los in een grote kom en voeg hier de kurkuma en zout en peper aan toe. Doe ook de groenten erbij een roer alles doorslaat
– schep de vulling op de bodem en beleg de bovenkant met plakjes mozzarella en strooi er tot slot nog wat pijnboompitjes overheen
– bak de quiche in ongeveer 30 minuten verder af
MR
[…] De snelste stijger in dit lijstje is het boek Havermoutje ook hier heb ik al eens over geblogd. Maar liefst drie heerlijke recepten waren dat op een Yummy Sunday: Haverpannenkoeken, Havermoutkoekjes, Pompoenquiche met havermoutbodem. […]
LikeLike