Yummy Sunday: Chilistoof

   
Als mijn lief thuis komt roept hij ‘ik heb alleen maar gehakt gekocht hoor’. Oké, hij heeft gelijk er valt vast wel een nix in the fridge op tafel te toveren, dus ik duik de kast in en vind de ingrediënten die het moeten gaan doen.

Ingrediënten:

– pak rijst

– olijfolie

– 400 gram gekruid gehakt

– 1 ui 

– 1 courgette 

– Chilipoeder naar smaak 

– blikje tomaten puree

– 1 teentje knoflook 

– handje cherrytomaatjes 

– blikje kidneybonen 

– 2 eieren 

– peper vers uit de molen

– snufje zout

Bereiding:

– kook de rijst volgens de verpakking 

– verhit wat olijf olie in de pan en bak het gehakt rul. 

– snij ondertussen het uitje en de courgette, bak deze kort mee

– voeg de chilipoeder naar smaak toe

– roer de tomatenpuree er door heen

– pel het knoflookteentje en pers deze en bak ook dit even aan

– snij de tomaatjes en voeg deze toe

– dan kunnen de kidneybonen erbij

– en roer als laatste voorzichtig de eieren er door heen

– breng het eventueel nog wat om smaak met peper en zout

In de koelkast staat ook nog een open beker Griekse yoghurt hiervan kan ik een sausje maken om er bij te serveren. Ik pluk wat verse munt uit de tuin. Knoflookje persen. Peper en zout om het af te maken. 
   

Yummy! 

MR 

Een gedachte over “Yummy Sunday: Chilistoof

Plaats een reactie